NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

A nap, amikor a kormány megfenyegette az országot: ha rosszat teszel a haverunkkal, rosszat teszünk veled

És azzal a lendülettel a saját szájába is beleszart.
fotó: nyugat illusztráció

Összegezzünk gyorsan! Egy korszerűtlen énekes a nőket lealacsonyító, korszerűtlen gondolatokat osztott meg a száján keresztül. Emiatt a sok tekintetben korszerű ( Electronic Beats fesztivál , mint a kontinens legnagyobb villanyzenei bulisorozata, amit a mobilcég hozott tető alá, megvan?) telekommunikációs multivállalat fogta magát, és a nyitottság jegyében lepattintotta magáról a korszerűtlen énekest, mint hülyeséget terjesztő kullancsot, akit többé nem tud felvállalni. Erre a magyar kormány, ami közismerten jó kapcsolatot ápol a korszerűtlen énekessel, felbontja szerződéseit a korszerű multicéggel.

Itt tartunk most.

És akkor nézzük meg egy kicsit jobban az indoklást: Kovács Zoltán kormányszóvivő szavai szerint

mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen.

Sőt, szerintük az alkotmány szellemével és betűjével is ellentétes ez a szörnyűséges cselekmény.

Erre a kormány fogta magát, és válaszul maga is diszkriminálta a céget, semmibe véve a saját indoklását.

Sikerült tehát a baromállatoknak akkora vizet prédikálniuk, hogy a borospince fala adta a másikat. Ákossal nem szabad kibaszni, de a Telekommal igen! LOL.

Eleve a szóhasználat is vagy tengermély ostobaságra, vagy egyenesen tocsogó rosszindulatra utal, hiszen itt szó sincs diszkriminációról: ez egy piaci alapokon meghozott döntés, a Telekom arculatába egyszerűen nem fér bele, hogy egy szponzoráltja ilyen múlt századi módon elmélkedjen a nemi szerepekről, hogy a nő csak szüljön, a férfi meg pénzkeressen. Így hát szerződést bont. Ha esetleg a Fidesznek ez furcsa lenne, innen üzenjük nekik, hogy ez nem egyedi eset,

bizony léteznek olyan vállalkozások, amiknek nem csak a dagasztható profit a fontos, mint a kormány politikusainak, hanem az elvek is.

Csak hogy néhány példát mondjunk:

 • A Ten Walls nevű népszerű house-producerrel idén azért bontott szerződést több nagy zenei fesztivál, mert primitív buzizásba kezdett a Facebookon;
 • Hulk Hogantől, a híres pankrátortól is megvált a műfaj legnagyobb promótercége, miután rasszista kijelentések láttak tőle napvilágot;
 • Kirúgta három játékosát egy angol futballklub, miután a csapat idényzáró thaiföldi kirándulásán orgiát csaptak , és erről videó is készült.
 • De a kormányzati reakciónak van egy ijesztőbb olvasata is.

  Ez pedig olyasmi, amit eddig is sejthetett a kisember, esetleg hallott már sztorikat, de most mintha hivatalossá is tették volna: ha baszakodsz velünk, vagy bárkivel, aki nekünk kedves, hát mi is derekasan visszabaszunk neked. Na nem mintha erre a putyini tempóra eddig ne lett volna példa, a civil szervezetek vegzálásától kezdve az Origo szerkesztőségének szétveréséig a Lázár János hotelszámláiról szóló cikkek miatt. Mindenesetre a fenyegető, szép üzenet most a versenyszféra felé is hangsúlyosan zeng.

  Mi pedig már most megígérjük, hogy 2018-ban ismét elővesszük ezt a cikket a választások hajrájában. Csak hogy egy pillanatra se felejtsük el, hogy a negédes politikai szólamok mögött hogyan gondolkodik a kormánypárt az országban élő választókról és vállalatokról.

  Hozzászólások (29)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  marko1968: *g*n *h*l v*n h*ll*d*k*dv*r *d* *ngy*n l*r*kh*tj*k * h*lyb*l**k ...
  Kidobott autógumi az Uránia udvarban - Közben a város szélén küzdenek az illegális hulladéklerakókkal
  eheti: N*v*zz*k *t k*rm*n*tn*k. Sz*r*nt*m m*g *ll*m* t*m*g*t*st *s k*p...
  Március végén dőlhet el az idei Savaria Karnevál sorsa
  demoktatorovm: T*h*t *n, *k* 38 *v*s*n m*g*s v*rny*m*sb*n sz*nv*d*k *s *kt*v*n ...
  Tényleg komoly, átlépte a 15 ezret a járványban elhunytak száma
  iszek: N*m sz*l * pr*gr*m *z *kt*t*sr*l. V*n *ly*n k*z*p*sk*l*,*m*ly*k...
  Itt a Momentum Új Rendszerváltás programja
  komment: *n *zt g*nd*l*m *z *g*szr*l, h*gy *n *s sz*r*tn*k v*kc*n*t v*l*s...
  Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?