NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

"Áldás, békesség, Orbán Gáspár" Miben hisz Viktor fia? Mi köze ennek a szüzességgyűrűhöz?

Utánajártunk, hogy mi is az a Felház, honnan jött és hova tart, és egyáltalán, mi köze van az egészhez Orbán Gáspárnak.

Rákerestünk a Felházra, hátha megtaláljuk a hitvallásukat, de egyelőre annyit sikerült csak kiderítenünk, hogy a gyülekezet még nincs bejegyezve egyházként, de a fejesek már ezen dolgoznak. Nemrég a nagyon menő, hipszter galaxisos borítóképpel díszített Facebook oldalukon osztották meg a hívőkkel, hogy

Mostanra a Felház olyan méreteket öltött, hogy szükséges előrelépnünk a jogi és pénzügyi keretekben

, majd egy kávéházi gyűlésen azt is megígérték, hogy minden pénzügyi adatot nyilvánosságra hoznak.

Annyi szent, helyes fiú lett Orbán Gáspár
fotó: Népszava

Felházból kapásból hármat is találtunk

Egyébként nem ez az egyetlen Felház nevű közösség Magyarországon. A komlói Felház Gyülekezet a Magyar Pünkösdi Egyház része így rögtön elkülöníthető a másik kettőtől.

A másik Felház az Élő Ige Gyülekezethez tartozik. A Felház Keresztény Centrum vezetőjét a HVG-nek sikerült elcsípni. Vinzce Gábor azt mondta, hogy alapvetően nincs közük Gáspárék Felházához, de tudnak egymásról, hiszen vannak hívők, akik mindkét gyülekezet összeröffenésein megjelennek. Arra a kérdésre, hogy miért nem tette szóvá, hogy a fiatalok lenyúlták a gyülekezete elnevezését, annyit mondott, hogy a Felház egy Bibliai fogalom, amit mindenki szabadon használhat.

Honnan jött akkor a fiatal Orbán gyülekezete?

A miniszterelnök fia nemrég egy Facebookon terjengő videóban bukkant fel, amiben olyan lazán köszön be, hogy

Áldás, békesség, Orbán Gáspár

. Aztán azt ecsetelik, hogy őt, és másik két társát azért kereste meg Isten, hogy szervezzék meg a Felházat, tehát a "trónörökös" már a gyülekezet alapításától, 2015 szeptemberétől fogva jelen van.

Szófogadó, jó keresztényekként meg is szervezték az első összejövetelt, és hallgatóknak kezdték terjeszteni az igét a fővárosi kávézókban. Mostanra azonban már annyi hívő, és nem hívő, gyűlt köréjük, hogy nagyobb helyszínre kell költözniük. Mint azt a Facebookos videóból megtudtuk, erre is Isten kérte meg őket.

A videó lényege annyi, hogy bejelentik, a Körcsarnokba viszik át a gyülekezetet, ahová 2500 embert várnak. Orbán Gáspár szerint:

Nem arra van hitünk, hogy Isten meg tudja-e tölteni 2500 emberrel a Körcsarnokot, hanem arra, hogy ez a 2500 ember, aki odajön, az fogja Istennek a tüzét, és elviszi az ország különböző részeibe, mert isten a Felházat is erre hívta, és azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen.

Tehát április 21-én a Körcsarnokban gyűlnek össze a Felházban hívő fiatalok. De miben hisznek ők? Talán a "prédikátorokban", akiken kicsit több az alapozó a kelleténél? Vagy abban, hogy a csütörtöki bulik helyett inkább a Szent Lélekkel részegítik magukat, mint alkohollal?

Ilyen egy Felház gyűlés, háttérzenével, meg mindennel

Úgy tűnik, hogy a gyülekezet tagjai a klasszikus keresztény felfogásban hisznek, és olyanok jelennek meg az összejövetelen akik hívők ugyan, de nem folytatnak vallásos életmódot. Az egyik "istentiszteleten" Orbán Gáspár a szüzességgyűrűt népszerűsítette, vagyis a házasság előtti szexuális absztinenciát, mindezt úgy, hogy mellékállásban modellkedik. Ilyenek a modern hívők?

Orbán Gáspár, a magyar Shia Labeouf

Miniszterelnökünk fia legelőször akkor bukkant fel, amikor bekerült a Videotonba. A kiváló focista aztán néhány mérkőzéssel később 20 perc alatt bezsebelt egy sárga lapot, és félidőkor lecserélték. Közben nem csak a foci miatt írtak róla a lapok. Gáspár nyíltan gratulált a horvátoknak, amiért nem foglalták törvénybe a meleg házasságot. Na de Gáspár! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat?

Később mint jogász került elő, aki az ELTE-n szervezett vitát a paksi atomerőmű bővítéséről, aztán apjával kikerült az EB-re is, igaz csak nézőként. Itt említenénk meg, hogy a legendás, Facebookra feltöltött, rózsaszín kanapés Orbánék családi fotójáról Gáspár valamiért lemaradt.

Legutoljára viszont azért kezdtek el cikkezni róla, mert elkövette azt a hibát, hogy megkérte az újságokat, többet ne foglalkozzanak vele

2014.07.17. 15:21

Napi tanulság Orbán Gáspártól: ha nem akarsz szerepelni, ne szólj rá a sajtóra

/ közélet 7 hsz. /
A kormányfő fia pár nap alatt eljutott odáig, hogy visszavonul a focitól. Mindez néhány fotó miatt, ami a vébén készült. Most tényleg? Ezért?
. Sőt, még a Wikipédia szerkesztőinek is írt egy E-mailt, hogy töröljék a róla készült szócikket, hiszen ő egy "magánszereplő". Végül csak visszatért a közéletbe, igaz csak prédikátorként, hiszen a labdarúgástól már visszavonult.

Forrásaink: HVG , BorsOnline , 444!

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak