NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Kicsiket és nagyokat is díjaztak kreativitásukért a héten Szombathelyen

A 11. alkalommal megrendezett Óperenciás meseillusztrációs képregény és rajzkiállításra idén is sok-sok fantáziadús alkotás érkezett. A három fős zsűri ezekből választotta ki azt a háromszáz körüli mennyiséget, amit március 19-én az Agora MSH galériáján kiállítottak.
fotó: Nagy Zoli

Minden beszédben utalás, üzenet érkezik a rendezvény fantázianevére, az Óperenciásra. Talán, aki nem látja ezt a kiállítást, nem is érti ezt. De a képek láttán bizony nagyon is az az érzés ragadhat el, hogy ezek a kis művészpalánták a képzeletükben sokszor megjárják egy rajz elkészítése alatt az utat az Óperenciás tengerig meg vissza.

fotó: Nagy Zoli

Idén megint döbbenettel álltam és készítettem fotóimat a felsorakoztatott művekről és az alkotóikról, családjukról, ugyanis ezen a délutánon a ők is elkísérték a kicsiket, hogy a megérdemelt díjakat átvehessék. Ezekben a kis ovisokban, alsós és felsős iskolásokban valóban ott bújhat meg egy jövőbeni grafikus, vagy festőművész is.

fotó: Nagy Zoli

Sokkal több rajzot állítottak ki most a korábbi évekhez képest, de ami észrevehető, hogy a legkisebbek nagyon alkotnak, az alsósokba is forr még valami, a felsős korosztályból viszont kezd kissé elfogyni a lelkesedés. A képregény kategóriában a kedvencem lett az emlékműről készült múltidéző.

fotó: Nagy Zoli

Érdemes egy pillantást vetni rá. És utána hamar végignézni a teljes kiállítást ami április 11-ig látható. A megnyitó hangulatát Bujtás Ervin kedves dala is fokozta.

fotó: Nagy Zoli

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zsolesz1002: ..m*r m*g* * s*t*n *r*lm*...- v*n n*l*d b*j. N*m *s k*v*s....
Az átlagmagyar nem, csak egy szűk hatalmi elit érheti el a nyugati életszínvonalat
miki1950 : *lv*ss*t*k * v*l*s*g*t m*d*r*l*s n*lk*l. M*sk*lcz* M*kl*s : Sz*...
Ungár: Teljes magyar generációkat szexualizált a pornóipar
miki1950 : N*m t*d*m m* v*lt * k*v*tn*v*l* *z *r*s*mb*n *m*t m*d*r*ln* k*ll...
Ungár: Teljes magyar generációkat szexualizált a pornóipar
pistike64: "* 2018*s sz*rv*r l**ll*s t*t* cs*l*st *r*dm*ny*z*tt. L**ll*...
Egyre jelentősebb az ellenzék előnye a Fidesszel szemben
miki1950 : J*p*f* * cs*p*rtk*p*n *gy sz*m*tk*p*c k*ll*s k*z*p*b*n * k*r*szt...
Az átlagmagyar nem, csak egy szűk hatalmi elit érheti el a nyugati életszínvonalat