NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Az ónos esőt még megúsztuk, de a havat már nem fogjuk. Mikulásra készíthetjük a szánkót!

Sőt, még a fehér karácsonyban is bízhatunk... - Pétervári Tibort, szombathelyi meteorológiai észlelőt kérdeztük.

Úgy tűnik, itt Szombathelyen és környékén most megúsztuk az ónos esőt, és az ezzel járó közlekedési kalamajkákat. Szombathelyen az elkövetkezendő napokban számottevő csapadékkal sem kell már számolni. A ködszitálás viszont tartós lehet, ami szintén, ha nem vigyázunk, közlekedési problémákat okozhat, nedves-nyálkás utakra kell számítani, és a sűrű, apró szemű csapadék miatt a látási viszonyok sem lesznek a legideálisabbak - közölte lapunknak Pétervári Tibor, szombathelyi meteorológiai észlelő. Aki ezért mindenkit arra figyelmeztet: vigyázzon, ha autóba ül, mert folyamatosan hűl a levegő, és egyre csúszósabbak az utak!

Az elkövetkezendő napok időjárása (idokep.hu szerint)
fotó: idokep.hu

Az elmúlt két napban egyébként Vas megyében esett már eleget. Itt a nyugati határszélen 10-15 miliméter csapadék is lehullott, telített a talajvízzel (az ásott kutakba is érdemes belekukkantani, hol áll a belvíz). Ha esősebb, havazásban gazdag decemberünk lesz, komolyabb belvízi problémákra lehet majd számítani.

Egy jó hír a végére, a Mikulás akár szánnal is érkezhet, hiszen december 6. környékén (egy-két nap eltéréssel) nagyobb lehűlés várható, fagypont alatti hőmérsékletek és akár hó is várható. Sőt a meteorológiai észlelő a hosszútávú előrejelzések alapján a mindig várva várt fehér karácsonyt sem tartja kizártnak. De figyelmeztet arra: igazán megbízható előrejelzéseket csak pár hétre előre tudnak készíteni.

Még bízhatunk benne
fotó: Garai Antal Atom

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét