NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2014

A Fidesz minden nagyobb Vas megyei városban győzött – Kakukktojás: Celldömölk

A kisebb városokban azért még mindig a függetleneké a világ, de a kormánypárt ott van szinte mindenütt. Mutatjuk.

A szombathelyi eredményeket már tegnap este megírtuk

2014.10.12. 19:04

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét

/ önkormányzati választás 2014 20 hsz. 1 kapcs. /
A Pro Savarián és a Jobbikon múlik majd minden. - Eredményvárók éjszakája Szombathelyen.
, most jöjjenek a vasi városok. Kezdjük Sárvárral.

Sárvár

Sárváron közel 70 százalékos eredménnyel az eddigi polgármester, Kondora István (Fidesz-KDNP) győzött. A nyolc egyéni választókerületből hatot a Fidesz nyert, a testületben így hat fideszes képviselő van. Három mandátumhoz jutott az MSZP-1099-1 koalíció, egy helyet kapott a Jobbik és egyéniben bejutott egy független jelölt is.

Kőszeg

Kőszegen is ismétel a fideszes polgármester, Huber László , 53 százalékkal nyert. Mind a nyolc egyéni választókerületet a Fidesz vitte el, így abszolút többségük van a testületben. Listáról két helyet szerzett az Összefogás Kőszeg egyesület, és egyet a Jobbik.

Körmend

Úgy tűnik, Bebes István (Fidesz) kimozdíthatatlan a polgármesteri székből, sokadik ciklusát kezdi most, 63 százalékkal nyert. Itt is minden egyéni körzetet elvitt a Fidesz, így a 11 fős testületben nyolc képviselőjük van. Listán egy-egy mandátumot szerzett az MSZP, a Jobbik és a Pro Körmend.

Celldömölk

Celldömölk kakukktojás, most is Fehér Lászlót választották polgármesternek, mégpedig 62 százalékkal. Fehér most a CSÖCE nevű civil szervezet színeiben indult, tavasszal MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt volt.

A testületben is a CSÖCE szerezte meg a többséget, hét képviselőjük van, a Fidesznek csak négy. Egyébként a nyolc egyéni körzetből hatot szerzett meg a CSÖCE.

Bük

Bükön a független Németh Sándor lett a polgármester, fideszes kihívójának itt csak egyharmad (33,33 százalék) jutott. A hatfős testületbe öt független és egy fideszes képviselő jutott be.

Csepreg

Csepregen a Fidesz jelöltje, Vlasich Krisztián István lett a polgármester, 49 százalékkal, két független ellenfelét győzte le. A hatfős testületbe azonban csak független képviselők jutottak be.

Jánosháza

Jánosházán a független Kiss András Attila nyert, nagy küzdelemben, csupán 5 százalékkal győzte le a fideszes Keresztes Istvánt. A testületben abszolút többsége van a függetleneknek, öten vannak, és egyetlen fideszes ül velük szemben.

Őriszentpéter

Őriszentpéteren egyszerű volt a dolog, csak függetlenek indultak, így csak függetlenek nyertek. Övék mind a hat hely a testületben, és függetlenként újrázott Őri Zoltán polgármester is.

Répcelak

Répcelakon az MSZP-s Szabó József lett a polgármester, mégpedig 53 százalékkal, két független ellenfelét győzte le. A hatfős testületben öt helyet kaptak a függetlenek, és egy fideszes képviselő lesz.

Szentgotthárd

Szentgotthárdon nem volt nagy verseny a polgármesteri székért, Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) egyedül indult. A nyolcfős képviselő-testületben azonban a függetleneké a többség, ők négy helyet szereztek meg, a Fidesz hármat és egyet a Jobbik.

Vasvár

Vasváron Tóth Balázs (Fidesz-KDNP) nyert 70 százalékkal, két független jelölt előtt. A hatfős testületben négy hely a Fideszé, kettő a függetleneké.

Vép

Vépen nem volt nagy izgalom, a független Kovács Péter ismételhet a polgármesteri poszton, nem volt nehéz dolga, egyedül indult. A hat képviselői hely is függetleneké, itt nem is indultak pártjelöltek.

Kapcsolódó

2014.10.12. 19:04

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét

/ önkormányzati választás 2014 20 hsz. 1 kapcs. /
A Pro Savarián és a Jobbikon múlik majd minden. - Eredményvárók éjszakája Szombathelyen.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata