NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Ez történik most a neten

Ebben a pillanatban 22 millió keresés indult el a Google-on, 35 millió videót néznek a Youtube-on, 30 millióan vannak a Facebookon.

Érdekes grafikát tett közzé az One Second nevű oldal , ami – a név kötelez – azt mutatja meg, mi történet az adott másodpercben az interneten. Persze, adatokkal, számokkal máshol is lehet találkozni, de nehéz elképzelni azt a rengeteg tevékenységet, ami itt zajlik.

A grafikáknak épp az a lényege, hogy megmutatja, mennyi is az a nyolcmillió videó és a tízmillió Facebook-látogató, tehát némi türelem is kell hozzá. Ennek az is a következménye, hogy látjuk a változásokat. Pillanatok alatt eltűnik 20 ezer facebooker, de csak azért, hogy két másodperc múlva érkezzen újabb 30 ezer. Érdemes kicsit elmerülni benne.

fotó: Nyugat.hu

És, ha már az adatokat említettük. E sor írása közben 22 millió keresés indult a Google-on, 35 millió videót néznek a Youtube-on, 8 millió a Dropbox letöltések száma, 30 millió tweetet küldünk. Illetve, már nem is, hanem többet vagy kevesebbet.

A grafikák után van egy kis történeti áttekintés, aztán egy kattintás, és megtudjuk, hogy ebben a pillanatban 1,5 milliárd e-mail indult az útjára.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

duffs: N*gy*n *k*s v*gy! * sz*m*tsz*ll*t*s *s *gy sz*lg*lt*t*s *s n*ncs...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
iszek: T*bbsz*r f*lt*tt*m m*r * k*rd*st: * h*l*sk*f* h*t*s*k m*nny* p*...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
Ddd911: *tt * p*nt! ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
iszek: V*l*szt*s*k: 2 *r*r* m*gsz*k*dt * r*ndsz*r. M*st sz*nkr*n*z*c**s...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny* *gyr* j*bb*n t*lj*s*t! H*t n*m l*tj*t*k? ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat