NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

„Mindenki profi és türelmes volt” – Pozitív történet a MÁV-rendelőből

Lám, érkezik ilyen oltási élménybeszámoló is.

Hétvégén közöltünk le egy újabb oltással kapcsolatos történetet egy olvasónk tollából. A sok szombathelyi beszámoló után ezúttal Sárvárról kaptunk helyzetjelentést és nem éppen egy pozitív hangvételűt. Ide kattintva

04.24. 07:06

Azt mondják, Sárváron nem számít az időpont, kényük-kedvük szerint mennek néhányan oltásra

/ covid 19 2 hsz. /
Újabb nap, újabb oltási történet. Ezúttal Sárvárról.
olvashatják el a teljes sztorit.

Van, aki mást tapasztalt Sárváron

Erre azonban reagált egy másik sárvári olvasónk is, aki szerint rosszindulatú volt a levél és vannak olyan tények, melyeket elferdít az írója. Mint mondja, nejével eddig összesen háromszor fordultak meg a sárvári kórházban, de minden alkalommal szervezetten ment az oltás. Egyszer sem kellet sorban állniuk és akikkel beszéltek, azok minden elégedettek voltak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a korábbi levél tartalma nem lenne igaz.

A szombathelyi MÁV-rendelő
fotó: Mészáros D. Zsolt

A rövid cáfolaton kívül hétfőre kaptunk egy hosszú beszámolót is, mellyel most visszatérünk Szombathelyre. Olvasónk a MÁV-rendelőben kapta meg a vakcináját és úgy gondolta, leírja a tapasztalatait, hátha másnak is az előnyére válik majd.

A MÁV-rendelővel egyébként már többször is foglalkoztunk

03.31. 16:53

Rengeteg reakció érkezett hozzánk arról, hogyan folyik az oltás a szombathelyi MÁV-rendelőben

/ jelentem 12 hsz. 1 kapcs. /
A többségnek jók a tapasztalatai. De azért van kivétel.
korábban, ugyanis temérdek jó és rossz tapasztalatot is megosztottak olvasóink az ottani oltási folyamatokról. Most egy pozitív beszámolóval jelentkezünk.

Az egész oltás flottul ment

Olvasónk április 20-án, kedden reggel 9-re kapott időpontot a MÁV-rendelőbe, hogy beadják neki a Pfizer vakcináját. Egy 38 éves férfiről van szó, akinek nincs alapbetegsége.

Azon a kedd reggelen a szomszéd mellékutcában leparkolt, majd odasétált a rendelőhöz. A bejárat mellett kellett a hátsó udvarba menni, ott volt az oltópont bejárata. 8:45-re ért oda, de nem volt tömeg, így megkérdezte, hogy megvárja-e még azt a 15 percet.

Nem kellett, azt mondták, hogy menjen nyugodtan. A bejáratnál álló katonalány megkereste a nevét a listán, és mondta olvasónknak, hogy a 18-as oltópontra menjen. Az aulába érve ketten álltak előtte, egymástól 1,5 méterre, tehát tartották az előírt távolságot. A bal sarokban található időpontkérős szobában kellett sorba állni, ott két ablak volt, az egyikhez a 18-as, a másikhoz a 19-es oltópont adminisztrátora tartozott.

Nem volt torlódás, szépen következtek egymás után az oltásra érkezők a két ablaknál, melyeket egy másik katonalány figyelt. Olvasónk is hamar sorra került. Az adminisztrátor elkérte tőle a beleegyező nyilatkozatot, aláíratott vele két papírt, majd egy zöld filccel megjelölte a bal kezét. Ebbe kapja az oltást.

Utána mehetett fel a második emeletre, ahol 2 fehér ruhás ember várta. Az egyikük beljebb terelte, a másik pedig leültette az oltószoba elé. Mindössze ketten ültek egy 4-es széksoron, egyikük a bal, a másikuk pedig a jobb szélén. Olvasónk azt mondja, körülbelül 20 másodpercet ültek ott együtt, aztán már hívták is az előtte soron lévőt, és egyedül maradt. Nem telt sok időbe, hogy őt is hívják, addig egyedül várakozott, amikor szólították, akkor ért fel az emeletre a következő várakozó.

„Az oltószobában a doki letetette velem a ruhát egy függönyözhető öltözőfülkébe, és jobbra rögtön volt a 18-as oltópont. A doki fogta a tűt, és feltett pár gyors kérdést, két hölgy pedig adminisztrált. Az oltás beadása 1-2 másodperc alatt megtörtént, minimálisan éreztem csak. A bal vállamba kaptam. Ezután kb. 2 perc volt, míg rögzítették az adataim, és kiállították a Pfizer-igazolást” – meséli.

Az oltószobából kilépve jobbra volt a várakozóhely. Ez egy nagy közös tér, ott már körülbelül 6-7 ember ült, de elég távol egymástól. Olvasónk a nyitott ablakhoz állt és bár 20 percet kellene várni az oltás után, ő 10 perc után úgy döntött, hogy inkább a friss levegőn vagy a kocsiban várja ki a maradék perceket. Közben viszont minden eshetőségre számítva végig telefonvonalban volt a feleségével.

„Szerencsém volt, hogy nem a kórházba kellett menni”

Azt mondja, nála az egész oltás flottul ment. 8:45-kor érkezett a rendelő bejáratához, az adminisztráció és a rövid várakozás után végül 9:05-kor állították ki az oltási igazolását. Mivel pedig 20 perc helyett 10 percet várt, így 9:15-kor hagyta el a MÁV rendelőt. De ha meg is várta volna a maradék 10 percet, akkor is 40 perc alatt végzett volna, ami sok más esetben akár csak töredéke volt a várakozási időnek.

„Mindenki profi és türelmes volt, úgy látom, hogy szerencsém volt, hogy nem a kórházba kellett menni védőoltásra” – mondja.

Olvasónk 5 nappal az oltás után írta levelét, tünete pedig szinte egyáltalán nem volt. Azt mondja, az első nap néha sajgott egy kicsit a bal karja, de ezt nevezné fájdalomnak, inkább csak annyi reakciót váltott ki belőle, hogy erősebben akarta vakarni az oltás helyét.

Másnap és harmadnap fordult elő olyan, hogy a bal kezét a válla fölé emelve erősebb sajgást érezett, ezért nem bírta sokáig tartani a kezét. De sem hőemelkedés, sem láz, sem köhögés nem jelentkezett.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

polgartars: *z n*gy*n d*rv*. *l*sz*r *l n*m t*dt*m k*pz*ln*, m* *rh*t 3 *v ...
Három év börtön vár a videóban szereplő autó vezetőjére
fgzb: V*l*m*k*r * br*tt*kn*l pr*v*t*z*lt*k * v*s*t* sz*m*lysz*ll*t*st....
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
kovacs_ugynok: D* l*g*l*bb * cs*tk*ny *s * m*ll**rd*s cs*tl*s** m*nd * 800*zr*t...
Tovább gerjeszti az inflációt az SZJA-visszatérítés a miniszterelnök korábbi gazdasági tanácsadója szerint
kovacs_ugynok: SZVSZ *zl*t *z *m*k*r * sz*r*pl*k * p**cr*l t*rtj*k *l m*g*k*t. ...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után
kovacs_ugynok: *z, h*gy * kr*mpl*b*g*r*k*t *d*k*ld*k sz*n*lm*s f*lsz*pk*d*ss*l ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot