NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Olvasói levél: Megélhetés és gyermekvállalás Vas megyében, de mégis hogyan?

Meglehetősen érdekes és valószínűleg sokakat érintő témát feszeget egy helyi apuka.

A munkanélküliség témájával már temérdek alkalommal foglalkozott lapunk még a járványhelyzet előtt is, azóta pedig még fontosabbá vált ez az ügy, hiszen sok a kérdőjel és nagyon sok munkavállaló és munkáltató is nehéz helyzetbe került a koronavírus beköszönte óta.

Az NFSZ májusi adataiból például kiderült, hogy Vas megyében közel duplájára emelkedett a munkanélküliség, tehát megyénkben már közel 8 és félezer regisztrált munkanélküli volt májusban, ami közel duplája a januári 4,6 ezernek. A legtöbb munkanélküli a szombathelyi (3513) és a sárvári (1179) járásban van.

De ezek persze az átlag adatok, egy olvasónk pedig most a munkanélküliek egy csoportjának, méghozzá az anyukáknak a helyzetét kezdte taglalni, hiszen feleségével most a saját bőrükön tapasztalják, mennyire nehéz is friss anyukaként munkát találni.

fotó: Pixabay

Így szól a levél:

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretnék megosztani Önökkel és az olvasókkal egy elég komoly és nagyon is aktuális kérdést.

A megélhetéssel és a gyermekvállalással kapcsolatban.

Feleségem hónapok óta próbál munkát találni, esélytelenül. Óvodás kisgyermekünk miatt a 6, illetve 8 órás munkavégzés lenne megfelelő neki, reggel 07:45-16:00 (kismama műszak) időintervallum között. Én 3 műszakban dolgozom, így párom vinné-hozná a picit, intézné az egyéb dolgokat, máshogy nem tudjuk javarészt megoldani. Több műszakos munkát sajnos így nem tud vállalni.

A munkakeresős oldalak tele vannak állásajánlatokkal, 2-3 és folyamatos műszakos állásokkal. Van az a mondás, hogy 'aki dolgozni akar, az talál munkát', de nem tudom jelenleg Magyarországon hány édesanya küzdhet ugyanezzel a problémával, hogy vállalna munkát, de nem tud, mert nincs olyan lehetőség, ami megoldható lenne.

Tele van az ország, köztük Vas megye is családbarát munkahelyekkel, de valahogy ezt nem igazán lehet tapasztani munkakereséskor.

Harsogják mindenhonnan, hogy vállaljon az ember gyermeket, és utána...? Éljen a család egy fizetésből, ami épphogy a lakbérre meg a rezsire elég?

Párom szinte az összes (!!!) környékbeli állásra jelentkezett, de a mai napig nincs munkája. Kérdem én, hol vannak a családbarát/gyermekbarát munkahelyek és a kormány, aki szerint ez a családok éve?

Úgy tűnik esélytelen ma egy kisgyermekes anyukának munkahelyet találni.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: M**rt m*r* sz*m*t*tt, h*gy m*jd m*g f*gj*k m*nd*n* k**?...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
jeremias: B*z*m b*nn* h*gy N**l *s m*nd*n k*s cs*pps*g m*gk*pj* *zt * s*g*...
Most akkor megkapja állami támogatással Noel a 700 millió forintos gyógyszert vagy sem?
Truthseeker: Ny*lv*nt*rt*sb*n n*m sz*r*pl* r*ndsz*m m**tt t*tt f*lj*l*nt*st....
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Szentkirályi: *d**t*.N*l*t*k * g*nd*k n*m k*cs*k.* l*gn*gy*bb b*j,h*gy t* k*zt...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
Rőzsike : M*g *zt s*m t*dj*k h*gy f*g *l*k*ln* * j*rv*ny h*lyz*t, d* m*r *...
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány