NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Miért terelik a gyanút a hajléktalanokra a szombathelyi raktárépület tűzzel kapcsolatban?

A szombathelyi raktárépület-tűz kapcsán írta meg gondolatait olvasónk és azt kifogásolja, hogy hajléktalanokra próbáljuk fogni a tűzesetet, miközben semmi nem utal arra, hogy közük lehetett hozzá, vagy hogy jártak egyáltalán az épületben.
fotó: TM

A használaton kívüli raktárépületben keletkezett tűzről élő bejelentkezésben is beszámoltunk és valóban elhangzott, hogy hajléktalanok is bejártak az épületbe és akár okozhattak is tüzet ott. Olvasónkat ez felháborította és levelet írt:

„A Nádasdy u raktártűz kapcsán írok. Felháborít, hogy már az élő adásban is elhangzottak a hajléktalanok, mint akik felgyújtották a raktárat. Ha jól sejtem, erre semmi bizonyítékuk sincsen, csak meg kellett nevezni valakiket és erre a legjobbak a védtelen hajléktalanok. De őszintén, miért lett volna hajléktalan abban az épületben, aminek már az ablakait is kiverték régen? Milyen bizonyíték van arra, hogy ott egyáltalán voltak hajléktalanok? Semmi! Kérem, hogy ne hergeljék a hajléktalanok ellen az olvasóikat, van azoknak épen elég bajuk anélkül is. Senki se szeretne az ő helyükben lenni. Kérem az élő adásukat törölni! A cikkből a hajléktalan szót törölni!”
fotó: TM

A levelet köszönjük. Nem gondoljuk, hogy hergelés lenne megemlíteni azt a tényt, hogy hajléktalan emberek jártak be az épületbe. Szintén tény, hogy az épületben sem áram, sem gáz nem volt, így a rövidzárlat, vagy gázrobbanás kizárható.

A spontán öngyulladásra és meteoritbecsapódás utáni tűzre viszonylag kicsi az esély, de visszamentünk a helyszínre, hogy megnézzük, bizonyítja-e bármi, hogy jártak hajléktalanok az épületben?

Abból indultunk ki, hogy ha egy arrajáró kíváncsiságból betér a romos raktárba, akkor oda nem visz semmit, legfeljebb ürüléket, vagy vizeletet hagy hátra.

fotó: TM

A raktárépületnél és a szomszédos lakatlan házban azonban egyértelmű jele van annak, hogy ott valaki, vagy valakik meghúzták magukat.

fotó: TM

Sok koszos ruha, ételmaradékok, koccintós boros PET palackok, üdítősdobozok és sok-sok csikk árulkodik arról, hogy a raktárépület nem volt annyira kihalt, mint amilyennek látszott.

fotó: TM

Az épen maradt raktárrészben egy kerékpár árválkodik, könnyen lehet, hogy a tulajdonosa nem is tud róla, merre hever a biciklije.

Ott, ahol a tűz keletkezhetett egy galéria-szerűség van épületen belül. Az emeleten pedig székekből alakítottak ki fekhelyeket, ez előtt pedig egy étel melegítésére használatos alkalmatosság lehetett, edényekkel.

fotó: TM

A nyomokból mi nem tudjuk megállapítani, mi okozhatta a tüzet. Lehetett egy balul elsült ételmelegítés, hanyagul eldobott, vagy elalvás miatt leesett cigarettacsikk által okozott tűz ugyanúgy, ahogyan szándékos gyújtogatás is.

fotó: TM

Azt sem tudjuk, hogy hajléktalan, unatkozó fiatal, vagy begőzölt piromán a tűz okozója, de az egyértelmű, hogy nem állítottuk valótlanul, hogy hajléktalanok is jártak az épületben.

fotó: TM

A raktárépületet információnk szerint lebontják majd.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *l*lv*st*m,n*m v*lt*zt*t * v*l*m*ny*m*n-s*kk*l b*ny*l*lt*bb *z *...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: *s h* m*r n*c*z*l b*nk*k*m ,n*sz* *tt * f*jt*rs*d! M*r cs*k * s*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: N* m*nj gy*k*r r*g*sztr*lj *gy *j n*v*t, m*ndj*k b*l*01 *z j*l *...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: L*h*t, h*gy *g*z* v*n. :)...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: *g*n t*v*dt*m, n*m n*zt*m *t*n*. N*ncs d*pl*m*m, d* *zt h*sz*m...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot