NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Olvasónk jelenti: Eltelt két hónap, de nem javult a helyzet a levéltári belsőnél

Bíztunk benne, hogy a levéltári belső történetének utolsó epizódját írtuk november közepén, de most itt a folytatás: semmi sem változott.

Talán még emlékeznek arra az olvasói levélre , ami elég nagy lavinát indított el novemberben. Balázs nevű olvasónk ugyanis arról számolt be, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Fő tér közelében lévő levéltári belsőben. Mi is kimentünk és saját szemünkkel is láttuk, hogy egymás hegyén-hátán parkolnak az autók és a vaskerítéssel szigorúan elzárt területen kívül egymásra hajigált szemeteszsákok pihennek, némelyik pedig még ki is van lyukadva.

Kérdéseinket a közterület-felügyeletnek és a Szovának is elküldtük, mert bár talán kissé felületesen, de úgy gondoltuk, hogy a parkolás és a szemét náluk fut össze. De mint kiderült, ez nem így van, ezért a Szomhulltól is kaptunk egy – meglehetősen savazós stílusú – közleményt, amit ide kattintva olvashatnak el.

Aztán a Szova is küldött egy rövid közleményt , majd olvasónk is adott helyzetjelentést. A nagy mizéria közben pedig kiderült, hogy a közterület-felügyelet hamar válaszolt kérdéseinkre, de e-mailjük eltűnt az éterben – vagyis a rendszerünkben. Válaszukból kiderül, hogy a helytelenül parkolókat csak tettenéréskor büntethetik meg .

Íme, olvasónk mostani levele és képei:

Tisztelt Nyugat.hu!

Korábbi levelem hatására a közterületfelügyelet hamar történt reagálása alapján azt hittem megoldódnak a hely sajátos problémái, parkolás szemétkérdés. Mai nappal sajnos ismételten a nyilvánossag "erejét" szeretnem kérni. Ami itt a Fő tér mögött uralkodik az több mint elkeserítő és gusztustalan. Tanúskodik mind az emberi igénytelenségről valamint a város vezetésének alakalmatlanságáról. Mint kutyás ember naponta a belvárosban sétalva hasonló állapotok uralkodnak sok helyen, bár hozzáteszem ez nem csak a városvezetés hibája, hanem saját környezetünkkel szemben tanúsított magatartásunk eredménye is.

Térjünk vissza a Levéltárnál uralkodó állapotokra, fényképek mellékelve:

1. Továbbra is kérdés a jogosulatlan rakodási területen való ingyenes parkolás, milyen alapon parkol a környeken dolgozó egy fecnit kinthagyva a szélvédő mögött árúszállításra hivatkozva? Tényleges árúszállító nem tud leparkolni, mást korlátoz, esetlegesen károkat okoz más autójában. Javaslatom a műanyag óra kötelező használatát vagy a teljes terület fizetős övezetté minősítését.

fotó: Olvasó

2. A szelektív hulladékgyűjtő körül és a hulladéktárolók körül uralkodó helyzet gyomorforgató és gusztustalan, környezetszennyezési és egészségügyi kockázatokról ne is beszéljünk. -mindez a belvárosban a Fő téren. Naponta tapasztalom hogy a köztisztaságért felelős személy (narancssárga ruhában) tudomást sem véve róla sétál el a szemétkupacok mellett. Javaslatom térfigyelő kamera felszerelése, és a környék vendéglátó helyeinek, hulladékkezelesének kérdésének megoldását, mivel szemmel láthatóan vendéglátó helyről szarmazó hulladék kerül lerakásra.

fotó: Olvasó
fotó: Olvasó

Sajnálatos tény, az uralkodó szélírány csak szetteríti a szemétkupacok tartalmát.

Szeretném megkérni az illetékes szervek eljárását és a tisztelt képviselőtestület tagjait, ne csak az újonnan épült városrészek átadása mellett pózoljanak, nagyobb elismerést kapnának ha a rájuk bízott körzet környezetének rendbentartásában jeleskednének. Azt gondolom mindenki megelégedését szolgálnák ha így lenne. Az ehhez szükséges erőforrás az Ő kezükben van, ideje lenne meghallani a lakók mindennapi problémáit, megoldani, képviselni a panaszokat, gondokat.

Így lehet előbb születik egy élhető Szombathely....

Üdvözlettel:
Balázs

fotó: Olvasó

Kapcsolódó

2018.11.07. 19:46

Kaotikus parkolás és gusztustalan szeméthegyek a Fő tér mellett

/ jelentem 7 hsz. /
Maradjunk annyiban, hogy a levéltári belső sem mutat túlzottan rendezett állapotokat.

2018.11.08. 21:06

Reagált a Szomhull a levéltári szemétkupaccal kapcsolatos kérdésünkre

/ közélet 7 hsz. /
Úgy tűnik, kicsit mérges ránk a cég, de ők legalább válaszoltak.

2018.11.12. 10:26

A Szova a levéltári belső parkolási káoszáról

/ közélet 6 hsz. /
És új olvasói fotót is kaptunk.

2018.11.13. 07:30

A szombathelyi közterület-felügyelet rendet vág?

/ közélet 6 hsz. /
Bízunk benne, hogy a levéltári belső folytatásos történetének ez az utolsó epizódja.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után