NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Oltás nélkül már nem lehet dolgozni az egészségügyben

Néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a vakcina megtagadása miatt.

Szerdán lejárt a határidő, ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat a Covid ellen. A Népszava információi szerint néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a rendszerből a védőoltás megtagadása miatt. Ugyanis a kormányrendelet szerint akik nem kérik az oltást vagy nem mutatnak be 15 napon belül orvosi szakvéleményt, elbocsátják az állásukból.

A lapnak nyilatkozó Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt mondta, sokan az utolsó pillanatig kivártak, és vannak akik csak a munkahelyük megtartása okán mentek el az oltásra. A szakszervezeti vezető szerint nagyon sok múlott azon is, hogy a kórház mennyire próbálta meggyőzni az oltást elutasító munkatársaikat. A Népszava több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akinek szerdáig nem volt oltása.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : J* sz*k*s*d sz*r*nt sz*p*sd *d*s j* *ny*d*t! *rr* m*nd*g g*rj*ds...
Hende Csaba moziban járt
győzelem: *z * l*sz*z*l*k*lt *r*g sz*p*k* *ly*nk*r m*r m*g*r*l s*m t*d. *z...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : H* *gy d*m*kr*t*k*s v*l*szt*s*n m*gv*l*szt*tt m*n*szt*r*ln*k*t *...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : *rt*tl*n*l *lsz*nv*dt*k 2006- *t. B*z*ny*r* v*lt *ly*n *s. * t*...
Hende Csaba moziban járt
Nagyadri: H* *tt l*tt v*ln*, *gy n*m b*sz*ln*! Sz*n*lm*s! Ny*mj* cs*k D*br...
Hende Csaba moziban járt