NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Több jót ígértek a szombathelyi iskoláknak

Marton Zsolt alpolgármester szerint a városi adósságspirál hatásai elsősorban az iskolákat, óvodákat érintette, Rettegi Attila azt mondta, a működési hiányt fokozatosan kell lefaragni.

Jubileumi közgyűléssel ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviselete (SZPSZK). A péntek esti közgyűlésen Marton Zsolt alpolgármester partnerséget ajánlott a város pedagógusainak, s kijelentette: hosszú távú megoldásokban gondolkodnak. Hangsúlyozta: az országos és a városi adósságspirál hatásai elsősorban az iskolákat, óvodákat érintették, ezért is volt szükség egy külső szakértő által készített jelentésre, amely átvilágította az intézményrendszert.

A jelenlevőket arra kérte, hogy az internetre is felkerült dokumentumot figyelemmel olvassák el. Megítélése szerint az elmúlt években az intézmények nem túl sok jót kaptak a várostól, de ígérete szerint ez a jövőben másként lesz. Elsődleges szempontnak az oktatást, a nevelést határozta meg, míg csak másodlagos célként említette a gazdaságosságot.

Rettegi Attila, az SZPSZK elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy a működési hiány fokozatos lefaragásán dolgoznak. Ennek eléréséhez idén és jövőre is 500 milliót kívánnak megtakarítani.

A jubileumi közgyűlésen új elnökséget is választott a szakmai képviselet.

Kapcsolódó

2011.03.11. 10:52

A szombathelyi polgármester az iskolák átszervezéséről

/ közélet 16 hsz. 1 kapcs. /
Puskás Tivadar szerint az oktatásról szóló szakértői jelentés nem iskolabezárásokról, hanem szerkezetátalakításról szól. Az időpontot nem mérlegelhették, mert nehéz helyzetben van a város.

2011.03.09. 01:44

Iskolabezárások és átszervezések küszöbén Szombathely (Frissítve)

/ közélet 39 hsz. /
Egy kiszivárogtatott tanulmány szerint például két iskolát, a Szent-Györgyit és a Regulyt is bezárnák, és összevonásokkal nagy szakképzőhelyeket hoznának létre. A városháza közleményt adott ki, lássuk a részleteket...

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zoll11: H*ny *ly*n ** *rsz*g m*r*dt m*g *k*b* *z*k * b*rm*k n*m v*szt*k...
A kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében
jokkmokk: R*P...
Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek
repce: * 77 m*ll**rd k*z*l sz*z *v*d*, *sk*l* t*lj*s f*l*j*t*s*t j*l*nt...
A kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében
lolka: *zz*l *n *s t*szt*b*n v*gy*k. H* *zt n*zz*k, n*m s*k*r*lt k*v*t...
Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek
miki1950 : *hh*z * t*m*h*z k*pcs*l*d**n m*gj*l*nt K*r*ny* Gy*rgy t*ll*b*l *...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?