NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Ocho Macho: "Azt is kéne nézni, kedves kormány, legalizálni kell a marihuánát"

A Vas megyei kötődésű együttes új klippel jelentkezett, szó van benne még stadionokról, hitelről, külföldön dolgozó magyarokról.

"Legalizáld!" Ezzel a szóval kezdődik az Ocho Macho együttes új klipje. A Hempsong című dal április 20-án, a marihuána félhivatalos világnapján debütált.

Az új számban fajsúlyos kérdéseket feszegetnek, így a marihuána legalizálását, amit egyébként csak az orvosi célú felhasználásra értenek. A zenekar frontembere, Kirchknopf Gergő korábban beszélt már róla, hogy súlyos immunbeteg, sokféle gyógymódot kipróbált már, és hisz az orvosi marihuána gyógyító erejében.

Arra is céloznak, hogy miközben a mérgező dohánytermékeket és a vegyszerekkel tartósított élelmiszereket nyugodtam lehet vásárolni, pedig eddig óriási károkat okoznak, közben az orvosi marihuánának eddig csak pozitív hatásait derítették ki.

A könnyed stílusú dalban kemény mondatok is elhangzanak, például arról, hogy a stadionokban nem lehet lakni, hogy ha a fiatalok elmennek külföldre, akkor ki építi fel az országot.

A klipet Budapesten vették fel, nem véletlen, hogy a főváros központi terei tűnnek fel benne, az országházzal, az Erzsébet-híddal, a Dunával. De ezek a háttérben vannak, odafigyeltek arra, hogy a tartalom és a mondanivaló domináljon.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés