NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Barack Obama, a gépek barátja

Az USA első színesbőrű elnöke egyben az eddigi legnaprakészebb is - a választást is félig-meddig a Facebookon és a Twitteren nyerte meg. De nem merül ki ennyiben barátsága a technológiával. Sőt!

Orbán Viktor legendásan nem tud és nem szeret bármit is kezdeni az internettel meg a hozzá hasonló jelenségekkel, a szótárában talán még a "technika ördöge" kifejezés is egészen mást jelent. Ezzel szemben tengerentúli kollégája, az Amerikai Egyesült Államok első embere épp arról vált híressé, hogy csípőből kezel bármilyen kütyüt vagy platformot, amit letesznek elé. Nem véletlen, hogy megszerettette magát a fiatalokkal, hiszen választási kampányában élénken használta a Twittert, a Facebookot és a YouTube-ot, de nem csak muszájból: más jelek is arra mutatnak, hogy Obama csípi a modern kor vívmányait. A Complex.com összeszedett ezek közül néhányat, amik közül mi is szelektáltunk néhány említésre méltót.


Szörnyeteg, az új elnöki limuzin

Még az előválasztások során, majd a győzelem bejelentése után joggal gondolhatták az új elnök emberei, hogy Obama felsőbbrendűségi betegségben szenvedő rasszista csoportok célkeresztjébe kerül. A titkosszolgálat ezért a később Szörnyeteg ("Beast") néven hírhedtté vált cadillac-mosntrummal ajándékozta meg, ami a megbízott General Motors spéci fejlesztése volt, szuperpáncélzattal, fegyverzettel, kilőhetetlen kevlárköpennyel ellátott acélkerekekkel, meg egy komplett mobil irodával. Obama pedig nem feszengett, és úgy szállt belőle ki-be, mintha gyerekkora óta benne nevelték volna.

fotó: -

Obama és a Blackberry

Az autóról sokan hallhattak itthon is, arról viszont talán nem, hogy alig egy héttel megválasztása után a titkosszolgák el akarták venni tőle Blackberry telefonját, mondván, komoly biztonsági kockázatot jelent. Barack azonban úgy reagált a riportereknek:

szükségem van a hangokra, azokén túl is, akik nekem dolgoznak. Azt akarom, hogy mások is elérjenek, és képesek legyenek elmondani nekem, mi történik Amerikában.

Ezzel szembemenni már senki nem kívánt, és kompromisszum született: Obama kapott egy szuperbiztos, titkos specifikációjú Blackberryt.

fotó: -

iPodot ajándékozott Erzsébet királynőnek

Obama tanult abból, hogy Gordon Brownnak korábban véletlenül egy olyan DVD box szettet adományozott, amit nem játszottak le az angol lejátszók, és a Buckingham Palotába már egy iPoddal érkezett, telepakolva képekkel és videókkal a királynő 2007-es amerikai látogatásáról. Elegáns húzás!

fotó: -

Bemutatózás a Macbookon

Az is csettintenivalóan kúl volt, amikor az USA 44. elnöke az új társadalombiztosítási weboldalt saját kezűleg mutatta be Macbookján, mindenféle erőltetett mozdulat nélkül. Érezni lehetett a videóból, hogy nem csak teátrális kellékként helyezték elé az Apple-laptopot, ami azért nagy dolog, mert még anna tükrében is érezni ezt, hogy az Elnök Úr kurzorkezelését már csak a monitoron követhetjük - nem látjuk, hogy hozzáérne a touchpadhez, de tudjuk. És ez épp elég. Meg hát gondoljunk bele: milyen hülyén nézett volna ki ez már George W. Bushtól?


Barack a Mythbustersben

A republikánusok gyakran gyepálták Obamát celebszerű státusza miatt, azzal indokolva ezt a billogot, hogy több időt tölt a képernyőn mint az íróasztala mögött. Na de őszintén, van menőbb annál, ha a világ egyik legnagyobb hatalmának vezetője a mítoszirtók műsorában vendégszerepel? Az ominózis epizódban az elnök arra kérte a műsor házigazdáit, hogy Arkimédész halálsugár-legendáját teszteljék le. Az végül elbukott a próbán , nem úgy Obama: nézzük csak meg ezt a fél percet, és mondjuk, hogy érezzük az izzadságszagnak csak a csíráját is.


Egy asztalnál Steve Jobsszal, Mark Zuckerberggel meg a többiekkel

Zárjunk egy grandiózus képpel majdnem kerek egy évvel ezelőttről, 2011 februárjából. A technológiai forradalmak amerikai bölcsőjében, a Szilícium-völgyben amennyi nagy dolog született már meg, annyi ellenség is létrejött, hiszen ahogy a Google vezérei fújnak a Facebookra, az meg az Apple-re, és így tovább, egyetlen ember akadt csak talpon a vidéken, aki képes volt egy vacsora erejéig közös asztalhoz ültetni őket úgy, hogy az ne torkolljon salátadobálásba: Barack Obama. Ha ez a kép nem igazolja az elnök technológiákba vetett bizalmát, akkor szerintünk semmi sem!

fotó: -

Aki bővebbe belemerészkedne a témába, az ide kattintson .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TMiki: "* r*k*n*k v*rb*ssz*t *k*rn*k" J*. L*h*t m*nn* P*k*szt*...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
okidoki: "*k* k*rd*t r*g*d, k*rd *lt*l v*sz *l"...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
okidoki: Sz*jj*rt* k*t h*t* m*g f*l*l*ss*gr* v*nt* * f** *ll*t*l*g*s k*rr...
Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek
okidoki: J*b*r*t! *l*g l*sz. m*h*tsz *s v*ssz*...
Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának
miki1950 : N* k*b*sz*tt v*r*s*zz *s * t*k*r t*rt*j*t sz*dd, h* k*rh*t*m! H...
Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának