NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Hende "gimnáziumi osztálytársa felesége nevén 5 pályázatot nyert Szombathelyen"

Nyílt levél Hendének és Puskásnak a trafik ügyben az MSZP-től.

dr Hende Csaba és dr Puskás Tivadar

Országgyűlési képviselők részére

Tisztelt Miniszter Úr, Tisztelt Polgármester Úr !

Mint arról a közvélemény is értesült, Önök is érintettek a botrányosan elbírált, nemzeti dohányboltok üzemeltetését célzó pályázatban.

Bizonyára hallottak róla, hogy ma már egyes fideszes politikusok sem tagadják: nem szakmai, hanem kifejezetten politikai döntés állt a pályázatok elbírálása mögött.

A Fidesz szekszárdi képviselője szerint a párt választókerületi elnökei, polgármesterei, egyes esetekben önkormányzati frakciói szólhattak bele döntő módon a pályázatok sorsába.

Kérem, hogy nyilatkozzanak arról, állt-e politikai befolyás a döntések mögött: a mögött, hogy a nyertesek szinte kizárólag Fidesz közeli vállalkozók voltak, köztük Miniszter Úr gimnáziumi osztálytársa, aki felesége nevén 5 pályázatot is nyert Szombathelyen?

Pártjaik helyi vezetői, testületei véleményezték-e a pályázatokat, tettek-e javaslatokat az elbírálásra? Hajlandóak-e erről írásban, büntetőjogi felelősségük tudatában is nyilatkozni?

Kérem, nyilatkozzanak arról, hogy hajlandóak-e nyilvánossá tenni pályázati anyagokat, abból a célból, hogy a szombathelyi vesztes pályázatokkal összehasonlíthatóak legyenek.

Kérjük ezt azért, mert a városban évtizedes múlttal rendelkező, tisztességes kereskedők maradtak ki ebből a lehetőségből, miközben az Önök baráti köreiben tucatnyi üzlet üzemeltetése vált lehetővé.

Kérem, hogy nyilatkozzanak arról, hajlandóak-e lemondani a koncessziós jogokról azért, hogy minél több tisztességes, évtizedek óta ebből élő szombathelyi vállalkozó juthasson lehetőséghez.

Miután kiderült, hogy az Önök pártjainak politikusai, politikai testületei is részt vehettek, befolyást gyakorolhattak a döntéshozatalban, ami súlyos bűncselekmény gyanúját is felveti, támogatják-e az eredmények megsemmisítését és új pályázat kiírását?

Tisztelt Miniszter Úr, Tisztelt Polgármester Úr!

Önök pártjaik legmagasabb rangú politikusai a városban. Ez többletfelelősséget ró Önökre. Szombathely polgárai, vállalkozói válaszokra várnak. Amennyiben Önök némák maradnak, vagy elzárkóznak a pályázatok nyilvánosságra hozásától, azzal is válaszolnak. Azt válaszolják, hogy van rejtegetni valójuk.

Tájékoztatom, hogy levelünket nyílt levélként a nyilvánossággal is megosztjuk. Tesszük ezt azért, mert abban bízunk, hogy az erre adott válaszuk eloszlatja az ügy körül kialakult komoly aggodalmakat.

Ez mostantól csak Önökön múlik!

Szombathely, 2013 05.03.

Üdvözlettel:

dr Nemény András, dr Ipkovich György

Országgyűlési képviselők

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt
miki1950 : *z *n k*rny*z*t*mb*n * p*r*k f*l* *lt*tt* m*g*t, * t*bb* m*g k*v...
Ismert emberek buzdítanak oltakozásra az új állami kampányban
Thom: * 20-*l v*l* t*tym*rg*s *s *d* t*rt*z*k? M*rt *kk*r * g*nd*l*tm*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Ddd911: M* *z h*gy * m* p*nz*nk*n v*tt l*k*sb*n?? ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt