NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Nyílt levél egy ikres apukától feleségének

"Köszönöm, hogy ismét bebizonyítottad nem csak nekem de az egész világnak is, mekkora erő van bennetek, nőkben."

Anyának és apának lenni a legszebb és egyben legnehezebb dolog a világon. A két szerep igaz megközelítőleg sem ugyanaz, mások a feladatok, a leosztások.

A társadalmi elvárások is eltérőek az anyákkal és apákkal szemben. Talán a régi felfogás miatt, ami szerint a nők feladata , hogy vezessék a háztartást, neveljék a gyerekeket, és természetesen gondoskodjanak férjükről, ha az hazajön a munkából. Ebben a személetben az apa funkciója elsősorban családfenntartás.

fotó: pixabay

A jelenkorban ezek a szerepek már összemosódnak, az anya megszüli a gyermeket, egy idő után visszamegy dolgozni, férje segítségével vezeti a háztartást, és gondoskodik a családról. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy az apa marad otthon a kicsikkel, anya pedig - mivel ő jobban keres - tartja fenn a családot.

Ezzel természetesen nincs gond, csak a konvenciók miatt támadások érhetik a családokat, akik reméljük, helyén tudják kezelni a helyzetet, és a saját elveik szerint élik az életüket.

Hiába élünk már más világot, az elvárások sokszor inkább az anyát sújtják, hiszen alap, hogy testében kihordja a gyermeket, küzdelmek árán megszüli, majd a kicsit és a családot maga fölé helyezve gondoskodik szeretteiről. Vannak apák, akik helyeslik ezt a felállást, nem is tudják elképzelni, hogy ez akár másképp is működhetne. Lehet, hogy így szocializálódtak, vagy környezetük nem váltott még a modern korra.

Szerencsére egyre többen szellemülnek át a régmúltból, és hálásak a NŐ-nek azért, amit értük és családjukért tesz, mindemellett segítik őt, sőt együtt, közösen végzik a napi feladatokat.

Így van ez a férjjel is, aki Kittinek írt levelében köszöni meg feleségének, hogy ikrekkel ajándékozta meg:

Illusztráció
fotó: pixabay

Drága Kitti!

Szeretném megköszönni neked, hogy egy panaszos szó nélkül kihordtad őket, mindenre gondoltál, amire csak szükségük, szükségünk lehet ilyen nagy családban. Köszönöm, hogy ilyen magabiztosan és tudatosan vártad őket, ezzel rengeteg erőt adva nekem is, holott a neheze nem is rám, inkább rád várt.

Köszönöm, hogy ismét egy új oldalad ismerhettem meg, hogy megint tanítottál nekem valamit arról, hogy miről is szól a kitartás, türelem, az emberi erő. Köszönöm, hogy újra bebizonyítottad: ha hiszünk magunkban, mindenre képesek vagyunk.

Köszönöm, hogy átélhettem veled a születés csodáját, köszönöm, hogy elvághattam a köldökzsinórt - most egymás után kétszer is. Köszönöm, hogy engem választottál, köszönöm, hogy mindig rájöhetek: sohasem választhattam volna jobbat nálad.

Köszönöm, hogy egy fantasztikus nő, anya, barát, társ vagy. Köszönöm, hogy te vagy a feleségem és szerelmem. Köszönöm, hogy ismét bebizonyítottad nem csak nekem de az egész világnak is, mekkora erő van bennetek, nőkben, hogy megmutattad ismét minden férfinak, hogy csak is tisztelettel és odaadással, megbecsüléssel tartozhatunk nektek.

Imádlak nagyon büszke vagyok rád. Köszönöm, hogy nagy család lettünk. Köszönöm, hogy vagy nekem. Köszönöm, hogy ismét leírhatom APA LETTEM most már a köbön!

Örökké Szeretünk!

Apa, Bella, Luna és Edmund

/levél forrása: santabros.blog.hu /

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

duffs: N*gy*n *k*s v*gy! * sz*m*tsz*ll*t*s *s *gy sz*lg*lt*t*s *s n*ncs...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
iszek: T*bbsz*r f*lt*tt*m m*r * k*rd*st: * h*l*sk*f* h*t*s*k m*nny* p*...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
Ddd911: *tt * p*nt! ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
iszek: V*l*szt*s*k: 2 *r*r* m*gsz*k*dt * r*ndsz*r. M*st sz*nkr*n*z*c**s...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny* *gyr* j*bb*n t*lj*s*t! H*t n*m l*tj*t*k? ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat