NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Norvégiában megdőlt a melegrekord, Indiában viszont fáznak

Még sosem volt ilyen meleg januárban Norvégiában, mint most. Új-Delhiben viszont 119 éve nem mértek olyan hideget (9,4 Celsius-fokot), mint hétfőn.

Csütörtökön 19 Celsius-fokot mutatott a hőmérő a Norvég Meteorológiai Intézet szerint egy Sunndalsora nevű kisvárosban Norvégia nyugati részén - hívta fel a figyelmet a hvg.hu. Martin Granerod, a meteorológiai intézet illetékese szerint a különösen enyhe időjárás a hegyek felől érkező meleg főnszélnek köszönhető. Péntekre azonban heves esőket jósolnak, ami lehűlést hoz majd magával.

Indiában viszont az ott szokatlan mértékű hideg rengeteg problémát okoz: az emberek közül sokan megbetegedtek, főleg tüdőgyulladásban, és más légúti betegségekben, mert még központi fűtéssel sincs felszerelve sok ház, és sokaknak meleg ruháik sincsenek, hiszen eddig felesleges volt - idézte a New York Times riportját a 24.hu .

Ráadásul az egyébként is rendkívül szennyezett levegő még szennyezettebb lett a hideg miatt, és a köddel együtt olyan rossz látási viszonyokat okoz a térségben, hogy megsokszorozódott a közúti balesetek száma, valamint százával kellett eltörölni a repülő- és a vonatjáratokat is.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: Tr*ll, l*gy*n *n*ll* v*l*m*ny*d, h* n*ncs d*g*lj *l, n* * v*r*s*...
Az ország egyik leggazdagabb embere vette meg a Savaria Szállót
Győri Miki: D* n*m t*dn*k! *s *r*gy*k! N*m k*ll *z *ly*n*kk*l f*gl*lk*zn*! *...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Nati: Sz*gy*llh*t* m*g*t * s*k f*d*sz*s v*r*s* k*pv*s*l*, h*gy n*m *ll...
Kié lesz a szombathelyi buszközlekedés?
Pistike39: H* t*nyl*g h*l*l*s b*t*g l*tt v*ln* * l*v*l*r*, n*m k*t*szk*d*k ...
Hadiállapot a Markusovszky kórházban: Mit követel egy katona a sűrgösségire siető betegtől?
Nati: L*gk*v*sb* * k*t*n* t*h*t r*l*!...
Hadiállapot a Markusovszky kórházban: Mit követel egy katona a sűrgösségire siető betegtől?