NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket

És persze a környéken lakók idegrendszerét is. A zenei színvonal péntekre csukafejest ugrott a mélybe Szombathelyen.

Azzal talán sokan egyetértenek, hogy az idei Szentivánéji programsorozat fellépői nem a legnívósabb táborból kerültek ki, persze akad azért kivétel. Zenei téren sokszor inkább a búcsús hangulat köszönt vissza az utcákról és persze a szigetről is. Talán nem véletlenül telepítették ide a borligetet. Nincs rossz zene, csak kevés pia? - Kérdezhetnénk. Egyébként a borliget az egész rendezvény leghangulatosabb része, igazán ízlésesen megkreált bódék, jó bor, piros, fehér, zöld székek, és egy pofás tematikus kisszínpad.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A lekerített részen a Fiesta még szódával elmegy. Lányok Tekerik magukat a ritmusokra, vannak, akik ölelkezve perdülnek táncra a kerítésen belül és kívül is.

A megosztó kerítés és a megosztó zene
fotó: Mészáros D. Zsolt
Itt még a Fiesta szól
fotó: Mészáros D. Zsolt

Aztán Jön Zámbó Krisztián, gyerekekkel táncol a „nagyszínpadon” és torkaszakadtából üvölti Zámbó Jimmy legszebb dalait. Vagyis egy kicsit Mchawer stílusban, némelyikbe rap-szöveget is belecsempészve. Halkan megjegyzi valaki a tömegből: „Jimmy forog a sírjában”.

Gyerekekkel eladható a produkció?
fotó: Mészáros D. Zsolt
Joggal merül fel a kérdés, hogy a tömeg a produkció érdeme, vagy Zámbó Jimmy mindenki által ismert dalaié
fotó: Mészáros D. Zsolt

De talán az érződik, hogy az emberek ki vannak éhezve a rendezvényekre, végre felszabadultan élhetnek a hosszú bezártság után. Így, ha máskor nem is, most bármi kerül a színpadra, az emberek hálásak, és igyekeznek kihozni belőle a legtöbbet.

I Love Krisztián
fotó: Mészáros D. Zsolt
A Jókai utcában is jó ötven méterenként belefutunk egy-egy jól megpakolt hangfal-kupacba, amiből üvölt a zene, vagy épp egy DJ próbál felülkerekedni a hangzavaron. Az utca közepe táján elveszti az ember a fonalat, hogy most épp honnan, milyen zenét hall, mert a hanganyag egy nagy masszává alakul át. Hogy a környéken élők hogy viselik ezt?
A hangalagút
fotó: Mészáros D. Zsolt
Néhány csípősebb komment tegnapi cikkünk alatt:

„Még soha egyik éven nem dübörgött így a Derkovits (és gondolom Olad is) a szentivánéj miatt... Éjjel fél 1 van, koncert már nincs, mégis hallgatni kell a hangzavart, mert ez már nem zene, ami ide a lakótelepre lecsapódik!! Megy folyamatosan a " gyerünk Szombathely, kezeket a magasbaaa", aztán a sikogatás a csúcsszuper körhintákról. Örülnének, hogy éjfélig lehetett volna idén, ha már tavaly egyáltalán nem, de úgy látszik semmi sem elég. Itt se ártana zajszintet mérni, nem csak a helyszínen, már ha történt ilyen.”

„Nekem nem kellett igazolvány ahhoz hogy remegjen a lakás.”

„Az a Tim-Tom v kiafaxom befoghatná!Csak üvölt,mint a fábaszorult!”

Persze azért voltak, akik a dolgok jó oldalát próbálták megragadni:

„az évben lehet 361 napot aludni meg pihenni ebben a sivár városban. (mert valamiért az itt lakók semmi mást csinálnak csak alszanak.) ne fájjon már ennyire, hogy pár napig olyan, mintha élnének is emberek ebben a disztópiában, nem csak tengődnek.”

De ma már jön a Kellene kiskert, a Gargantua és a Mokka tribute is, no meg a tűzijáték. Vasárnap pedig zárul a rendezvénysorozat kinek örömére, kinek bánatára.

Hozzászólások (39)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben