NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Bük a negyedik legnépszerűbb város

Vas megyéből Sárvár jutott még a Top 20-ba. Győr és Zalakaros előbbre lépett.

A napokban jelentette meg a 2012-es év kereskedelmi szálláshelyekről szóló előzetes statisztikáit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – írja a penzcentrum.hu.

Forrás: KSH, penzcentrum.hu
fotó: Nyugat.hu

Győrt az Audi húzza felfelé

Az adatok alapján úgy tűnik, elég komoly változások indultak el a városok ismertségében és látogatottságában tavaly. A vendégéjszakák száma alapján összeállított lista első helyein most az ismert fürdőhelyek állnak, így Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló. A negyedik helyen a Vas megyei Bük áll.

Őket követik a Balaton nagyobb városai, Siófok, Balatonfüred, majd a hetedik helyen egy újabb Vas megyei város, Sárvár. Zalakaros egy helyet ugrott előre, a nyolcadikra, úgy, hogy az eddig előtte lévő Sopron közel 20 százalékot veszített. Győr bejött a tíizedik helyre, ami komoly fejlődés, egy év alatt 25 százalékkal nőtt az északi szomszédunknál eltöltött vendégéjszakák száma.

A pénzcentrum.hu információi szerint a győri növekedésnek nem turisztikai okai vannak, hanem az a tény, hogy az Audi munkatársait a város szállodáiban helyezik el.

Sokan jönnek, sok országból

Az összesített adatokon belül a belföldi turizmus adataiban is van némi változás, itt Gyula (20 százalék) és Siófok (17 százalék) javított a legtöbbet.

A külföldi vendégéjszakák száma Győrben (36 százalék), Zalakaroson (28), Budapesten (13) és Balatonfüreden (13) nőtt a legjobban.

Budapesten az angol és az olasz turisták voltak többségben, a fürdővárosokban a németek, kivéve Sárvárt, ahová a legtöbb turista Ausztriából és Csehországból érkezett. A Nyugat-Dunántúlra egyébként jellemző, hogy a vendégek többsége a szomszédos országok mellett Csehországból, Lengyelországból, Oroszországból, Romániából és Ukrajnából érkezik.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: H* b*z*rt *sk*l*k m*ll*tt *s m*r v*l*gv*g* ("*ssz**ml*s"...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
kovacs_ugynok: V*l*szt*s*k *l*tt 1 *vv*l b*szt*tn* *z *n. *ll*nz*k*t *l*g kr*t*...
Miközben a Fidesz oltásellenességgel támadja a baloldalt, az ellenzéki szavazóknál magasabb az oltási kedv
iszek: *g*n,f*l*g *gy,h*gy * cs*l*dj* *gz*t*k*s h*ly*n ny*r*l(t) * f*n*...
Napi Szlávik: nyárra elérhető a nyájimmunitás
Peter1968: S*ngb*rd c. f*lm.......
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
Katka: N*gy*n sz*r*tn*k *ly*n *mb*rr*l sz*m*ly*s*n b*sz*ln* *k* l*j*tt ...
Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre