NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szemetes szellempiac Szombathelyen

A város egyik legszebb területe is lehetne, de akár horrorfilmet is lehetne forgatni itt. Mint kísértetjárta, szeméthegyekkel borított szellemváros. A Csónakázó tó és az Árkádia között.

Amikor megkerestük a polgármesteri hivatalt, hogy információt kérjünk a terület tulajdonosáról, és arról, hogy a város akar-e tenni valamit az itteni állapotok javításáért, nem számítottunk ilyen látványra. Hiszen a sajtóosztálytól kapott választ eléggé optimista volt. Azt eddig is tudtuk, hogy a terület magánkézben van, így az önkormányzatnak nem sok lehetősége van a beavatkozásra.

Nem olyan súlyos a helyzet…

Hacsak annyi nem, mint bő két évvel ezelőtt, a Szent Márton utcában, a volt Spar üzletnél. A terület magántulajdonban volt, de a halmozódó szemét miatt a város többször is felszólította a tulajdonost, hogy tegye rendbe. Ha jól tudjuk, némi bírság kivetése után a tulajdonos ezt meg is tette.

A városháza szerint az Árkádia mögötti, egykor piacnak épített, elkerített ingatlannál még nem olyan súlyos a helyzet, hogy ugyanezt meg kellene tenni. – Természetesen, ha szükséges, felszólítjuk a tulajdonost – hangzott a válasz.

Jól tervezett, jól épített, de…

Mindezek után mentünk ki a Csónakázó tó nyugati partjára, a sokat emlegetett Aranypatak híd mellé. A látványról beszéljenek a képek, mi annyit azért megjegyzünk, hogy tényleg jól tervezett és jól megépített piacról lenne szó, ha valamikor is elkezdte volna működését. De látszik, hogy nem kezdte meg, pedig rengeteg kisebb üzletnek volt itt helye, hangulatos térrel, kemencével, büfének szánt pavilonokkal.

A piacot még akkor tervezték, amikor tombolt az osztrák bevásárló turizmus, valószínűleg erre akarták alapozni az egészet. De az osztrákok elmaradoztak, a piac meg üresen maradt. Az eredeti tulajdonosa később eladta, most egy cég birtokában van, ennyit sikerült megtudni.

Az viszont biztos, hogy nem éppen csalogató a látvány, és ehhez be sem kell kukucskálni a gondosan zárt kapuk mögé. És azt is kijelenthetjük, hogy a Csónakázótó közelsége ennél gondosabb kezelést és átgondoltabb hasznosítást érdemelne. A neve egyébként Népkert, csak éppen a nép hiányzik belőle.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

tonimontana: L*sz *bb*n *z *rsz*gb*n *ly*n k*rm*ny *k* n*m * s*j*t zs*b*t r*n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
namsub: * n*rm*l*s m*d*r n*m * k*rl*t*z*s*kr*l m*g * “n*m k*t*l*z*, l*gr...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
nyugat1: " H* * b*lg* t*dj*,h*gy b*t*,l*g*l*bb *nny* *sz* v*n! D* ...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után
fucking: T*P-6.4.1-15-SH1-2016-00001 sz*m* „Sz*mb*th*ly M*gy** J*g* V*r*s...
Újabb vitatható kerékpáros jelek egy szombathelyi utcában
mihu68: H*t n*k*m n* *gy *ly*n g*ngszt*r m*ndj* m*g h*gy l*t*rd*lh*t*k-*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak