NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Nemzetközi porondon a Vas megyei Fitt-boxosok

Az egyesület versenyzői nem pihentek az utóbbi időben sem.

Október 14. és 24. között rendezték meg az Ifjúsági Európa-Bajnokságot Montenegróban, ahol Buza Rafael és Buza Rómeó képviselte a Vas megyei Fitt-Box Egyesületet.

Először Buza Rómeó lépett kötelek közé 16-án, 67 kg-ban a horvát Leon Buzikkal szemben. Az ellenfél magas, jó technikai képességekkel rendelkező ökölvívó volt, kiélezett három menetet láthatott a közönség. Teljes mértkében egy ide-oda adható meccs volt, amin a bírák megosztott pontozással a horvát versenyzőt hozták ki győztesnek.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Buza Rafael 18-án kezdte meg a versenyzést, 63,5 kg-ban az albán Rucaj Fajtonnal nézett farkasszemet. Az ellenfél roppant kellemetlen stílusban bokszolt, folyamatosan fogott, a vasi versenyző azonban igyekezett kihasználni minden kínálkozó alkalmat, az albán bunyósra rá is számoltak az első és a harmadik menetben. Kétség sem fért hozzá, hogy Rafael nyújtott jobb teljesítményt, ezt a bírák is így látták, egyhangú pontozással győzedelmeskedett.

Rafael következő mérkőzésére 21-én került sor, amelyen a moldáv Stefan Vozneacovschi-val szállt szembe. Rafael kissé bizonytalan első menet után szépen felvette az iramot, igyekezte uralni a mérkőzést. Az egyesület véleménye szerint a második és a harmadik menetben is ő volt a jobb, azonban a pontozás nem ezt tükrözte, a bírák a moldáv versenyzőt hozták ki győztesnek. Az edzők éltek az óvás lehetőségével, azonban ennek nem adtak helyt, pedig volt alapja.

„Mindkét versenyzőnkre büszkék vagyunk, hiszen remekül teljesítettek a kontinentális megmérettetésen” – mondta lapunknak Varsányi Áron edző.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Néhány nappal később, 20-án az egri edzőtáborozást követően a serdülő válogatott tagjaként Hökkön Balázs Horvátországba utazott, ahol a Zagreb Open Nemzetközi Tornán lépett szorítóba 57 kg-ban. Balázs súlycsoportjában öten voltak, ő végül a harmadik helyen zárta a tornát.

„Balázsra is büszkék vagyunk, még nagyon a pálya elején jár, így keményen megyünk tovább előre” – mondta Varsányi.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

25-én vette kezdetét a Felnőtt Férfi Világbajnokság Szerbiában, Belgrád városában. A hazánkat képviselő csapat tagjaként a Fitt-Box ökölvívói közül Hámori Ádám utazhatott a világversenyre.

Ádám mérkőzésére 27-én került sor, 86 kg-ban lépett ringbe a négy év után visszatérő török Burak Aksinnal szemben. A főiskolai világbajnok lefogyasztott az új cirkálósúlyba, és otthonosan érezte magát az első percben, magassági fölényét igyekezett kihasználni a török riválissal szemben.

Úgy tűnt, minden rendben van, Ádám akarata érvényesült az első menetben, de csak egy pontozónál kapta meg ezt a periódust. A mérkőzés hasonló mederben zajlott, Ádám kizárta a törököt, ennek ellenére elveszítette az összecsapást a pontozóknál, amely miatt a magyar delegáció óvást nyújtott be.

„Büszkék vagyunk Ádámra, hiszen önmagában már az is nagy szó, hogy világbajnokságon lépett szorítóba. Komolyan és céltudatosan készült hosszú kihagyást követően, sajnálatos, hogy a pontozás így alakult, de ebből erőt merítve a továbbiakban is keményen fogunk dolgozni!” – mondta az edző.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

ltk70: N* k*dv*s k*t*t*k, m*st m*nt*k *l * j* *d*s qrv* *ny*t*kb*. ...
Csak azt hiszi, hogy rosszul van az oltástól
hozzászóló1: *z NB1-*s n** cs*p*tn*k n*ncs*n*k s*k*r**, * k**r*g*d*tt l*g**s*...
Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak
hozzászóló1: *m* * F*lc*t *ll*t*, n*m 20, h*n*m 1 *v *l*tt 373 m*ll**. T*l s*...
„Erről miért nem kérdezik sosem a városvezetést?”
ciprus69: V*s*rn*p r*gg*l m*x 9 *r* *l*tt 5 p*rcc*l l*h*t b*j*tn* *z *l*t*...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
Ddd911: *l t*d*m k*pz*ln* h*ny *mb*r *k*r v*s*rn*p r*gg*l 6k*r *szk*ln*....
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?