NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Legyél menő, ajándékozz te is könyvet, és menj könyves vakrandira!

Idén a csöngei ovisoknak adományoz a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár. De neked szabad a gazda, bárkinek adhatsz!

Február 14. nem csak a szerelmesek ünnepe, világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja lehetővé tenni minden gyerek számára az olvasás örömét, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, olvasás vagy mesehallgatás közben merülhetne álomba.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár erre hívja fel a figyelmet és kínál alkalmat az ajándékozásra. 2020. február 13-án délelőtt a csöngei óvodába visznek könyveket és egész nap programokkal várják az olvasókat.

Peti is olvas.
fotó: R.Gy.

A könyvtár ezekkel a programokkal vár 2020. február 14-én a könyvtár nyitvatartási idejében:

 • Könyves vakrandira várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A népszerű kezdeményezés már korábban több könyvtárban megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk földszintjén elhelyezett könyvpolcon, ill. a könyvtár néhány pontján találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket, melyeken csak a könyv tartalmára, műfajára utaló szavakat fognak látni. A könyvajándék nap szellemében ezek a könyvek a megtalálóé lesznek.
 • Ismét „hagyunk el” könyveket Szombathely különböző pontjain – érdemes lesz nyitott szemmel járni február 14-én! Örömmel vesszük, ha a megtalált kötet fotóját megosztják velünk!
 • A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a nap.

  2020. február 14-én 10.00 órától a földszinti előadótermünkben közös könyvajándékozásra, rendhagyó, különleges mesélésre várunk gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben egy különleges meseélménnyel gazdagabban térjenek haza.

  fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  eheti: * v*r*t*s sz*v*r*g*k *lv*tt*k * m*nd*n*v*l*t. P*r n*pj* v*lt ...
  Civilizációs törés Németországban és nálunk
  miki1950 : * R*z*d*t*l m*gsz*k*tt m*n*s*g* *r*st *lv*st*m, b*r n*m *pp*n *p...
  Civilizációs törés Németországban és nálunk
  namsub: K*b*t*v l*st*j*, schr*d*ng*r m*csk*j*, m*gy*r*rsz*g k*rm*ny*, * ...
  Kész, start: mától megint foglalható időpont Pfizerre
  Katka: N*m k*k*zt*k, *lv*sd *l k* *! M*g*nt * gy*l*zk*d*s? N*m t*dsz ...
  Így érdemes értelmezni a Sinopharm WHO-engedélyét
  Katka: * Cs*r -P*lk*v*cs k* *s*k * p*ksz*sb*l! V*gr* k*z*tt*k *s v*n *g...
  Már fideszes polgármesterek is sürgetik az ingyenes parkolás eltörlését