NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Legyél menő, ajándékozz te is könyvet, és menj könyves vakrandira!

Idén a csöngei ovisoknak adományoz a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár. De neked szabad a gazda, bárkinek adhatsz!

Február 14. nem csak a szerelmesek ünnepe, világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja lehetővé tenni minden gyerek számára az olvasás örömét, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, olvasás vagy mesehallgatás közben merülhetne álomba.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár erre hívja fel a figyelmet és kínál alkalmat az ajándékozásra. 2020. február 13-án délelőtt a csöngei óvodába visznek könyveket és egész nap programokkal várják az olvasókat.

Peti is olvas.
fotó: R.Gy.

A könyvtár ezekkel a programokkal vár 2020. február 14-én a könyvtár nyitvatartási idejében:

 • Könyves vakrandira várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A népszerű kezdeményezés már korábban több könyvtárban megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk földszintjén elhelyezett könyvpolcon, ill. a könyvtár néhány pontján találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket, melyeken csak a könyv tartalmára, műfajára utaló szavakat fognak látni. A könyvajándék nap szellemében ezek a könyvek a megtalálóé lesznek.
 • Ismét „hagyunk el” könyveket Szombathely különböző pontjain – érdemes lesz nyitott szemmel járni február 14-én! Örömmel vesszük, ha a megtalált kötet fotóját megosztják velünk!
 • A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a nap.

  2020. február 14-én 10.00 órától a földszinti előadótermünkben közös könyvajándékozásra, rendhagyó, különleges mesélésre várunk gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben egy különleges meseélménnyel gazdagabban térjenek haza.

  fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  gaful: N*gy*n h*ly*s *z,*m*t *rsz! Gr*t*l*l*k! T*nyl*g * t*bb* m*g cs*...
  Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
  zoll11: * têny *z, h*gy s*m* h*l*nd* *mb*r(h* n*ncs *ly*n, v*gy *ly*n p*...
  Feljelentette Rogánékat Hajnal Miklós
  demoktatorovm: 1. *nfl**nz* *ll*n v*n b*rk* *lt*l b*sz*r*zh*t* v*d**lt*s, t*h*t...
  Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
  fgzb: B*kr*s L*j*s *r*s**t m**g *lv*s*m *z *l*t *s *r*d*l*mb*n. J* ...
  Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
  demoktatorovm: Cs*k *zt t*d*m n*k*d *j*nl*n*: https://www.p*rtf*l**.h*/g*zd*s*...
  Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor