NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Németország egy hónapra bezár - „Cselekednünk kell, méghozzá azonnal"

Igaznak bizonyultak a hírek.

„Cselekednünk kell, méghozzá azonnal, hogy elkerüljünk egy országos egészségügyi vészhelyzetet” - mondta Angela Merkel német kancellár szerda este, miután egyeztetett a tartományi vezetőkkel. 

Németországban az elmúlt tíz napban duplájára nőtt az intenzív ellátásra szoruló koronavírusos betegek száma, ami Merkel szerint a kapacitások kimerülésével fenyeget. Azt mondta, ezen a ponton az esetek 75 százalékánál már nem lehet feltárni, honnan indult a fertőzés.

A korábbi híreknek megfelelően részleges lezárást jelentett be november 2-ától, ami egy hónapig lesz érvényben az egész országban. Ennek értelmében mindenki legfeljebb egy másik háztartás tagjaival találkozhat nyilvános helyen azokon felül, akikkel egy lakásban él. Így sem gyűlhet össze egyszerre tíznél több ember. A munkáltatókat arra biztatják, hogy ha tehetik, küldjék haza a dolgozóikat.

Bezárnak a szórakozóhelyek, a mozik, a színházak, a játéktermek, a vidámparkok, a konditermek és az uszodák. Az éttermek legfeljebb házhoz szállítást végezhetnek, a szállodákban pedig csak vészhelyzet esetén lehet megszállni.

Ezek még mindig enyhébb intézkedések a tavasziaknál, mert az óvodák és az iskolák nyitva maradnak. A boltok sem zárnak be, de korlátozzák a vásárlók számát. Az idősotthonokban is lehet látogatókat fogadni, és nyitva maradnak a templomok is.

Ezzel együtt tízmilliárd eurót különítettek el a korlátozások miatt kárt szenvedett cégek megsegítésére. Merkel és a tartományi vezetők két hét múlva találkoznak újra, hogy megbeszéljék, szükséges-e módosítani a korlátozásokon. -írja a 444.hu .

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

pistike64: *n n*m m*gy*r*z*t*t k*rt*m, h*n*m m*s v*l*m*ny*r* v*lt*m k*v*ncs...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
pistike64: K*t k*nkr*t k*rd*s*m v*lt cs*k, d* *lk*r*lt* * v*l*sz*d*st, h*ly...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
Latyak: V*lt *tt m*r "j*b*r*t", "M*k*1951" n*v*n, m*st *...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
OhneGetzi: T* sz*r*ncs*tl*n... :-)...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
emberfarkas: K*r l*b*rk*zn* *z *l*pj*b*n v*v* k*zp*nt*l*g t*j*k*z*tl*n *s f*l...
Szájer és a Fidesz őszödi beszédei