NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Nem tudta borítani a papírformát az SZKKA

Nem született meglepetés, de tisztességgel helytállt az újonc a Vác ellen. A közönség győztesként ünnepelte a csapatot.

A mérkőzés előtt a Savaria Blue-White Lions szurkolói csoport tagjai nőnap alkalmával egy-egy szál virággal kedveskedtek a hazai és a vendég csapat játékosainak. Minden jelenlévő hölgynek pedig „Boldog nőnapot!” felirattal üzentek.

Ezúttal is megtelt a Haladás Sportkomplexum. Az SZKKA csapata kénytelen volt nélkülözni Pődör Rebekát és Pődör Blankát, akik az NBI/B-s csapattal Csurgóra utaztak, ugyanis a Somogy megyeiek voltak olyan korrektek, és szerdán bejelentették, hogy „rátették” a felnőtt mérkőzésre az ifi bajnokit...

A szurkolók virággal köszöntötték a lányokat
fotó: szombathelyikezilabda.hu

A vendégek szerezték az első gólt, Diószegi Nikolett talált be elsőként, de gyorsan jött a válasz Mayer Szabinától. Aztán Kácsor Gréta talált be a hazai kapuba, 1:3 a vendégeknek. Jovetic lövését a sarokból már nem tudta védeni a váci kapus. Míg Bandeliernek nehezen indult a mérkőzés (nagyon készültek szerb légiósunkból a váciak), Mayer Szabina már második találatát szerezte. Horváth Petra is feliratkozott a góllövő listára, egyenlített is az SZKKA, néhány másodperc múlva pedig Csire Fanninak köszönhetően átvettük a vezetést, 6:5. Tomasevics gyönyörű védésével nálunk maradt az előny, de nem sokáig. Az első tíz percben fej-fej mellett haladt a két csapat. 7:9-nél nagyon kellett Virág Noémi magabiztos dobása, amelyből született is egy újabb gól, aztán a Vác talált be, de ezt sem hagyta szó nélkül Virág, az első félidő felénél 9:10 volt az állás. Diószegi Nikolett már harmadik gólját lőtte, Hámori Konszuéla találata után pedig három gólra hízott a Vác előnye (9:13 a 19. percben). 9:14-nél időt kért Marosán György. Meglett az eredménye, Horváth Petra dobása védhetetlen volt, de csak kis időre csökkent 4 gólra a Vác előnye. A 21. percen Bandelier megszerezte első gólját, 11:17-re elment a bajnokság hatodik helyezettje, ekkor kért újra időt a hazaiak vezetőedzője. Heten voltunk a vendég kapu előtt, bejött a taktika Mayer Szabina gólt lőtt.

A mérkőzés első hét méteresét kivédte Sipeki Flóra, a vendég együttes két perccel az első félidő vége előtt időt kért. Sikerült blokkolni az egyik váci játékos lövését, majd Horliska volt eredményes. 16:20 lett az első félidő vége. Ledolgozható hátrányból indulhatott a második félidő az SZKKA számára.

Csire Fanni három góllal zárt
fotó: szombathelyikezilabda.hu

A szünet után is a vendégek szerezték az első gólt. Sipeki védett, ám Mayer Szabina két perces kiállítást kapott, Kuczora Csenge pedig belőtte a hétméterest. Bandelier nagyon messziről próbálkozott, a kapufát érte el. Üres volt az SZKKA kapu, könnyedén betalált Lakatos Rita. Gyorsan jött a válasz az SZKKA próbálkozásaira, az ötödik perc után időt kért Marosán György. Helembai Fanny találatával már 10 góllal vezetett a Vác. Szilárdabbá vált a védekezésünk, nem született újabb gól, majd Varga Nikolett is beköszönt hazai részről, még mindig élt a remény. Horliska volt hétméteresből eredményes. Újabb SZKKA bravúr Varga és Mayer összjátékából, 22:31 volt az állás a második félidő 16. percében. Bandeliert ezúttal hiába védték nagyon, 25:32. Sipeki újabb bravúrja után Sárosi Nanetta neve mellé is írhattunk egy gólt, ez volt fiatal tehetségünk első NB I-es találata. Csire Fanni szerezte a hazaiak 27. találatát, amit az időközben kapuba álló Bukovszky Anna nem tudott védeni. Megszereztük a harmincadik gólunkat is, Varga Nikolettnek köszönhetően.

Bár végig nagyon küzdöttünk, összességében nem született meglepetés, érvényesült a papírforma. 30:36 lett a vége, a szurkolás egy pillanatra sem halkult a mérkőzés után, hangosan, győztesként étette a szombathelyi csapatot a csarnok közönsége - tudósított az SZKKA honlapja.

Hungast Szombathelyi KKA – Váci NKSE 30–36 (16–20)

Szombathely, Haladás Sportcentrum, 500 néző
V.: Felhő F., Öcsi T.

SZKKA: Tomasevics (kapus) – Jovetic 4, Virág 4, Horilszka 3/1, Bandelier 3, Szendrei, Csire 3. Csere: Sipeki (kapus) – Sárosi 1, Mayer Sz. 4, Horváth P. 4, Varga 4.

Vác: Arenhart 1 (kapus) – Diószegi 5, Hámori 3, Helembai 4, Laktos 5, Kácsor 10/1, Radoszavljevics 2. Csere: Bukovszky (kapus) – Kuczora 3/1, Szabó 1, Paróczy 1, Szondi 1.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
polgartars: *z * sz*m*r*, h*gy *l*g v*n *nf*rm*c** f*rr*s. M*g sz*m*r*bb, h...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet
duffs: M*c*f*l*!!! N*l*nk *nn*k *z *ssz*gn*k * t*bbsz*r*s*t k*lt*k * m*...
40 millió euróból menti meg Bécs a tradicionális bécsi cégeket
miki1950 : *zt k*tsz*r *s m*g f*gj*k g*nd*ln*, m*rt *nn*k n*gy * r*z*k*j* *...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson