NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Nem totyognak - felnőtt bajnokságba vágynak a Pingvinek

Senki nem várja úgy a szombathelyi műjégpálya nyitását, mint a Szombathelyi Pingvinek. A csapat jelenleg leginkább csak utánpótlásbázist nyújt, de nagy terveik vannak.

A szombathelyi jégkorong csapat, a Pingvinek igen aktív időszakot tudhatnak a hátuk mögött. A műjégpálya nyitása óta több mérkőzést is játszottak, valamint bemutatókat tartottak az iskolások számára.

A Pingvinek az első Magyar Hoki Napján is résztvettek
fotó: Szombathelyi Pingvinek

A tavasz beköszöntével azonban visszaszorulnak az Oldai ÁMK mögött felállított rendezvénysátorba, ahol görkori, azaz az inline pályát rendeztek be.

De vajon mennyire hasonlít a két sport?

Összehasonlíthatatlan.

- válaszolta a csapat egyik utánpótlás edzője, Göncz Szabolcs.

Tökéletes kiegészítő sport, ugyanúgy élményeket ad a gyerekek számára, ráadásul van olyan korosztály, akit egyelőre csak görhokiban tudunk versenyeztetni. Ilyen a felnőtt csapat is, de van olyan felnőtt játékosunk, aki csak a jeges mérkőzéseken vesz részt.

Az egyesület utánpótlás csapatai jelenleg a szupermini (U8) és mini (U10) korcsoportokban tudnak csak versenyezni, de már dolgoznak a bővítésen.

Ezeknél a korosztályoknál tornákra kell nevezni. Ez azt jelenti, hogy abban az időpontban megyünk versenyekre, amikor nekünk is adottak hozzá a feltételek. Feljebb azonban már bajnokságok vannak, amik októberben kezdődnek, a műjégpálya viszont csak novemberben nyit, így kénytelenek lennénk Zalaegerszegen játszani a mérkőzéseink egy részét.

Tavasztól ismét görhokizni fognak
fotó: Mészáros Zsolt
A felnőtt csapat versenyzésével kapcsolatban ugyanez a probléma, jelenleg csak egy kisebb házi tornán tudnak indulni az osztrák Stegersbach-ban. A fejlődéshez tehát egyértelműen egy fedett jégcsarnok volna az első lépés. Ez pedig Göncz szerint nem is elképzelhetetlen.

Konkrétum még nincs, de tervek már vannak. Egyelőre azon dolgozunk, hogy az U12-es korosztályt is tudjuk bajnokságban indítani. De felvetődött az is, hogy jövőre talán már a felnőtt csapat is indulhatna az OB4-ben.

A Pingvinek szupermini csapata legutóbb vasárnap, Veszprémben szerepelt a Jéglovagok által szervezett utánpótlástornán.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

tonimontana: L*sz *bb*n *z *rsz*gb*n *ly*n k*rm*ny *k* n*m * s*j*t zs*b*t r*n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
namsub: * n*rm*l*s m*d*r n*m * k*rl*t*z*s*kr*l m*g * “n*m k*t*l*z*, l*gr...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
nyugat1: " H* * b*lg* t*dj*,h*gy b*t*,l*g*l*bb *nny* *sz* v*n! D* ...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után
fucking: T*P-6.4.1-15-SH1-2016-00001 sz*m* „Sz*mb*th*ly M*gy** J*g* V*r*s...
Újabb vitatható kerékpáros jelek egy szombathelyi utcában
mihu68: H*t n*k*m n* *gy *ly*n g*ngszt*r m*ndj* m*g h*gy l*t*rd*lh*t*k-*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak