NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Ahogy a nemzeti ünnepek, úgy a konzultáció sem maradhat el – hamarosan jön a következő

Ezt Orbán Viktor jelentette be a péntek reggeli rádióinterjújában.

Eredetileg márciusra tervezett a kormány egy nemzeti konzultációt, ezt azonban sajnos elvitte a vírus. Most csendesebb időszak következik a járvány szempontjából, így elindíthatjuk a konzultációt – mondta el a miniszterelnök.

A téma ezúttal a járványkezelés, az elmúlt hónapok kormányzati intézkedései és a gazdaság újraindítása lesz. Már csak pár kérdést kell véglegesíteni, hamarosan megkezdik a kérdőívek kiküldését.

Nincs nemzeti konzultáció Soros nélkül.

Orbán Viktor azt is elárulta, hogy lesz egy kérdés, ami arra irányul majd, hogy egyet értünk-e Soros György tervével, miszerint bocsásson ki Magyarország "örök adósrabszolgaságot eredményező kötvényt, ami sose jár le, mindig csak fizetnünk kell".

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke
fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Jó szokás szerint a kérdés úgy hangzik el, hogy nettó hülyének érezze magát az, aki egyet ért Sorossal. Az már csak az olyan idealista álmodozók fejében fordul meg, mint én, hogy vajon lesz-e ilyen kérdés:

„Ön egyet ért azzal, hogy a gazdaság újraépítésének kellős közepén a kormány nem kevés pénzt szór ki az ablakon arra, hogy olyan kérdéseket tegyen fel, amikre csak egy választ lehet adni?”

A márciusra tervezett konzultációban is lettek volna nagyon izgalmas kérdések.

A gyöngyöspatai általános iskola ellen indított szegregációs pert az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány még az év elején.

Egy több éven át tartó dokumentáció után olyan dolgokra derült fény az iskolában, mint például, hogy a cigány származású gyerekek nem tartózkodhattak egy emeleten a fehér gyerekekkel, az uszodában külön idősávban mehettek csak a vízbe, hogy a fehér gyerekek ne kapjanak fertőzést és külön osztályokat alakítottak ki nekik, ahol sokkal gyengébb oktatásban részesültek.

Az egyik ott végzett cigány fiatal az Indexnek arról is beszámolt, hogy ugyanazokon az órákon kellett részt vennie az ötödik, hatodik és hetedik osztályos tanulóknak is.

A pert és a bírósági ítéletet a kormány úgy kommunikálta, hogy igazságtalanság a gyöngyöspatai közösség fehér tagjaira nézve, akik jogosan fognak felháborodni azon, ha a közösség cigány tagjai úgy kapnak egy csomó pénzt, hogy nem dolgoztak meg érte.

A márciusra tervezett nemzeti konzultáció többek között ezzel a témával is foglalkozott volna. Tudom, bűnös élvezet lett volna, de kicsit azért sajnálom, hogy ez elmaradt. Kíváncsi lettem volna a kérdésre, így azonban már csak a képzeletemben tehetem fel, de valahogy így hangzik:

„Ön egyet ért azzal, hogy a gyöngyöspatai cigány közösség 100 millió forintot kapjon anélkül, hogy megdolgozott volna érte?”

Sorosnak természetesen ebben is benne van a keze, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány ugyanis Soros-alapítvány. A kormány szerint ez innentől nem a cigány családok kártérítéséről, hanem a Soros-hálózat alattomos pénzszerzési kísérletéről szól.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?
StarMan: H*n*p*k *t* pr*b*l*m m*g*rt*tn* * "v*d*tts*g"-r*l p*p*l*...
Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról