NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Nem épülnek meg a Vas megyei giga-tojófarmok

Az első Mikosszéplakon lett volna 900 ezer tyúkkal.

A Vas megyei Mikosszéplakon 900 ezer tyúk tartására alkalmas tojótyúkfarmot hozott volna létre a kétes hírnevű német befektető, Stefan Pohlmann, de a lakók és a termelők ezt sikeresen megakadályozták - közli az örömhírt a Magyar Nemzet .

A kormányközeli lap szerint a beruházás tönkretette volna a magyar tojáságazatot.

A mikosszéplaki beruházás ugyanis csak az első lett volna Vas megyében, azt követte volna még Kenyeriben egy ugyanekkora és a Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörsön egy 450 ezres.

A három gigafarm 2,25 millió tojótyúkja több lett volna mint Magyarország jelenlegi nagyüzemi tojótyúkállományának a fele.

Ebből azonban nem lesz semmi, mert a magar Farm Tojás-csoport kinyomozta, mire készül a külföldi befektető és ravasz módon kivásárolta a mikosszéplaki és a kenyeri területeket, ahova a farmokat tervezték.

Hogy erre a trükkre miért nem jött rá a német befektető, arra nem tér ki a lap, arra viszont felhívja figyelmet, hogy Stefan Pohlmann nem örvend túl jó hírnévnek, ugyanis édesapját annak idején Németországban és Amerikában el is tiltották a nagyüzemi állattartástól. Sajtóhírek szerint hazájában még az 1990-es években több tízezer, szalmonellával fertőzött tyúkot a szellőzőrendszer kikapcsolásával „ítélt halálra”, 1993 és 1996 között pedig méregnek számító nikotin-szulfáttal permeteztetett az istállókban.

Mellékszál a történetben, hogy Mikosszéplak polgármestere korábban lapunknak azt mondta, azért is használta külföldi útjaira a falubuszt , hogy a tojófarm ügyét intézze.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*jdn*m s*k*r*lt v*g*gn*zn*m * k*zv*t*t*st, *s * l*t*tt*k *l*pj*...
Új cég buszai járnak majd Szombathelyen, összevonták az Agorát és a Médiaközpontot, mehet a stadion államosítása
wehrmacht: R*b*rt W. M*l*n* *tl*t**t *ll*pv*, k*r*k* h*z*g *lvt*rsn*...
Karikó Katalin megkapta az Asztúria hercegnője-díjat
StarMan: H**b* t*nn*m, h* m*r n*m j*tt*l r*....
Benzineskannákat, festékes dobozokat szedtek ki a Gyöngyös-patakból az önkéntesek
StarMan: *r*nt*ttk*nt *s * v*l*g*t m*r m*gj*rv* *nny*t m*nd*n*k: sz*r*nt*...
Szellemi tudásból vállalkozói vagyon
StarMan: F*lt*rn*, f*lsz*nt*n*, b**lt*tn* *z *g*sz*t! *l*r* m*gm*ndt*k t*...
Videó: Kánikulába dermedt a szombathelyi „térköves” Berzsenyi tér