NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nem csitulnak a szombathelyi Agora körüli hullámok

Ma az Éljen Szombathely frakciója reagált a Fidesz pénteki közleményére.

Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont – írtuk pénteken

01.22. 11:56

Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont

/ közélet 2 hsz. /
Horváth Soma alpolgármester pontosította a helyzetet.
. Eszerint az önkormányzat összevonja az Agora Művelődési Központot és a Médiaközpontot, az összevont szervezetek kft-ként működnek majd. Az Agora, mint művelődési központ pedig megszűnik. Ez a lényege az átszervezésnek, ami a város hivatalos oldalán jelent meg előterjesztésként.

A Fidesz Szombathelyi Szervezete

01.22. 18:15

A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt

/ vélemény 7 hsz. /
A párt szombathelyi szervezete tiltakozik az átszervezés ellen.
még aznap reagált, „A FIDESZ Szombathelyi szervezete megdöbbenve figyeli a történéseket, egyúttal határozottan tiltakozik az ellen, hogy ilyen nagy horderejű – sok remek szakember egzisztenciáját is súlyosan érintő – döntés előtt nemcsak, hogy nem kérték ki a véleményét, hanem még csak tájékoztatást sem kapott.” - írták többek között.

A hullámok azonban nem ültek el, ma az Éljen Szombathely szombathelyi frakciója juttatott el egy közleményt lapunkhoz, amelyben a Fidesz kijelentéseire reagálnak. Ezt is megmutatjuk.

„Fel kell készülnünk arra, hogy a város bevételei csökkennek a jövőben, ezért szükség van a költségvetés átalakítására, kezdve az önkormányzati cégek üzleti tervének átdolgozásával, racionalizálásával. Erre szükség van a város költségvetésének kiegyensúlyozottsága végett, másrészt, hogy a válság miatt nehéz helyzetbe került lakosokon segíteni tudjunk.”

Ezt akár az Éljen Szombathely! Frakció is nyilatkozhatta volna tavasszal, a járvány első hullámának leküzdéséről szóló egyeztetést követően, hiszen ez egy korrekt, a helyzetet normálisan kezelni kívánó politikusi akaratot tükröz. A fenti idézet viszont Illés Károlytól a Fidesz helyi frakcióvezetőjétől származik. A kérdés már csak az, hogy akkor nem gondolta komolyan mondandóját, vagy most érzi azt, hogy hazugságba csomagolt hangulatkeltéssel kívánja elterelni a figyelmet frakciójának semmittevéséről.

Külön pikantériája nyilatkozatuknak, hogy annak a pártnak a nevében nyilatkoznak, amely az ő városvezetésük alatt megszüntette (valóban) a Gyermekek Háza önállóságát, amely eladta az Agora egykori székházát (Művészetek Háza), majd mintegy megkoronázva kultúrpolitikájukat el akarták kergetni a színházalapító Jordán Tamást (emlékezhetünk a direktor melletti tüntetésre, amelyen számos szombathelyi polgár állt ki igazgató úr mellett).

Nem tudjuk, mire gondoltak, amikor a kulturális dolgozók egzisztenciáját féltik. Egy olyan kormánypárt tagjaiként teszik ezt, amely egyeztetés nélkül szedte ki a közalkalmazotti jogállásukból, és tette a Munka Törvénykönyve alá a közművelődési dolgozókat. Az valóban érintette az egzisztenciájukat. A mostani elképzelés pedig az Agora jobb pályázati lehetőségeinek megteremtéséről szól amellett, hogy igen, a párhuzamosságok megszüntetése és a közpénzek megóvása valóban kimondott célunk most, és marad a jövőben is.

Végezetül azt szeretnénk kérni a mélyen tisztelt szombathelyi ellenzéktől, hogy politikai lózungok (=semmittevés) helyett vesse latba kapcsolatrendszerét, hogy a városunk költségvetéséből kieső bevételek kompenzációjáról folyó tárgyalások sikeresek legyenek. Segítsenek abban, hogy a részben a pandémia miatt, részben pedig a kormány intézkedései által kieső bevételeket megkapjuk. Önök meg tudják ítélni, melyik utat választják: segíteni szeretnék Szombathely életét, vagy az öncélú romboló várospolitikát folytatják. Ez az Önök döntése."

Éljen Szombathely! Egyesület közgyűlési frakciója

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nagyadri: "* d*lg*kn*k *s m*gv*n * m*g*k *l*t*, cs*k f*l k*ll *br*szt*...
Elárverezik Gabriel García Márquez ruháit
adofizeto: v*kt*r t* k*s h*z*g f..., t* m*n* d*br*g*. H*l v*nn*k * k*n** sz...
Harmadik oltásként Modernát kapott Orbán Viktor
Attila: *z n*m h*t k*rd*s*, * gr*f*k*n*k*t m*s f*rr*sb*l *s l*h*t *ll*n*...
Megtalálta a Fidesz az elszabaduló rezsiárak felelősét: Brüsszel
syracusa: *m*k*r sz*b*d pr*d* l*tt, j*v*s*lt*m *z *kk*r* v*r*sv*z*t*sn*k h...
A Szombathely nevű vontatóhajó szomorú története
győzelem: N*gy*n h*ly*s...
Két évre kitiltották a rendbontó magyar szurkolókat