NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nem csitulnak a szombathelyi Agora körüli hullámok

Ma az Éljen Szombathely frakciója reagált a Fidesz pénteki közleményére.

Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont – írtuk pénteken

01.22. 11:56

Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont

/ közélet 2 hsz. /
Horváth Soma alpolgármester pontosította a helyzetet.
. Eszerint az önkormányzat összevonja az Agora Művelődési Központot és a Médiaközpontot, az összevont szervezetek kft-ként működnek majd. Az Agora, mint művelődési központ pedig megszűnik. Ez a lényege az átszervezésnek, ami a város hivatalos oldalán jelent meg előterjesztésként.

A Fidesz Szombathelyi Szervezete

01.22. 18:15

A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt

/ vélemény 7 hsz. /
A párt szombathelyi szervezete tiltakozik az átszervezés ellen.
még aznap reagált, „A FIDESZ Szombathelyi szervezete megdöbbenve figyeli a történéseket, egyúttal határozottan tiltakozik az ellen, hogy ilyen nagy horderejű – sok remek szakember egzisztenciáját is súlyosan érintő – döntés előtt nemcsak, hogy nem kérték ki a véleményét, hanem még csak tájékoztatást sem kapott.” - írták többek között.

A hullámok azonban nem ültek el, ma az Éljen Szombathely szombathelyi frakciója juttatott el egy közleményt lapunkhoz, amelyben a Fidesz kijelentéseire reagálnak. Ezt is megmutatjuk.

„Fel kell készülnünk arra, hogy a város bevételei csökkennek a jövőben, ezért szükség van a költségvetés átalakítására, kezdve az önkormányzati cégek üzleti tervének átdolgozásával, racionalizálásával. Erre szükség van a város költségvetésének kiegyensúlyozottsága végett, másrészt, hogy a válság miatt nehéz helyzetbe került lakosokon segíteni tudjunk.”

Ezt akár az Éljen Szombathely! Frakció is nyilatkozhatta volna tavasszal, a járvány első hullámának leküzdéséről szóló egyeztetést követően, hiszen ez egy korrekt, a helyzetet normálisan kezelni kívánó politikusi akaratot tükröz. A fenti idézet viszont Illés Károlytól a Fidesz helyi frakcióvezetőjétől származik. A kérdés már csak az, hogy akkor nem gondolta komolyan mondandóját, vagy most érzi azt, hogy hazugságba csomagolt hangulatkeltéssel kívánja elterelni a figyelmet frakciójának semmittevéséről.

Külön pikantériája nyilatkozatuknak, hogy annak a pártnak a nevében nyilatkoznak, amely az ő városvezetésük alatt megszüntette (valóban) a Gyermekek Háza önállóságát, amely eladta az Agora egykori székházát (Művészetek Háza), majd mintegy megkoronázva kultúrpolitikájukat el akarták kergetni a színházalapító Jordán Tamást (emlékezhetünk a direktor melletti tüntetésre, amelyen számos szombathelyi polgár állt ki igazgató úr mellett).

Nem tudjuk, mire gondoltak, amikor a kulturális dolgozók egzisztenciáját féltik. Egy olyan kormánypárt tagjaiként teszik ezt, amely egyeztetés nélkül szedte ki a közalkalmazotti jogállásukból, és tette a Munka Törvénykönyve alá a közművelődési dolgozókat. Az valóban érintette az egzisztenciájukat. A mostani elképzelés pedig az Agora jobb pályázati lehetőségeinek megteremtéséről szól amellett, hogy igen, a párhuzamosságok megszüntetése és a közpénzek megóvása valóban kimondott célunk most, és marad a jövőben is.

Végezetül azt szeretnénk kérni a mélyen tisztelt szombathelyi ellenzéktől, hogy politikai lózungok (=semmittevés) helyett vesse latba kapcsolatrendszerét, hogy a városunk költségvetéséből kieső bevételek kompenzációjáról folyó tárgyalások sikeresek legyenek. Segítsenek abban, hogy a részben a pandémia miatt, részben pedig a kormány intézkedései által kieső bevételeket megkapjuk. Önök meg tudják ítélni, melyik utat választják: segíteni szeretnék Szombathely életét, vagy az öncélú romboló várospolitikát folytatják. Ez az Önök döntése."

Éljen Szombathely! Egyesület közgyűlési frakciója

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás