NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Nem Covid-vakcina miatt halt meg több idős ember Norvégiában

A norvég egészségügyi hatóságok szerint nincs ok pánikra, ugyanis nincs összefüggés a halálesetek és a vakcina között.

Ahogy arról lapunk is beszámolt

01.15. 12:17

23 idős ember meghalt Norvégiában, miután megkapták a Covid-vakcinát

/ covid 19 30 hsz. /
Valószínűleg a mellékhatások az okai a jelenségnek.
múlt hét végén, Norvégia arra figyelmeztet, hogy a nagyon idős és beteg emberek oltása komoly kockázatot jelent. A Bloomberg értesülései szerint ugyanis az északi országban 23 ember halt meg nem sokkal azután, hogy beoltották őket a koronavírus-vakcinával.

Az első hírek arról szóltak, hogy amikor 13 áldozatot felboncoltak, az orvosok azt a következtetést vonták le, hogy a halálesetekhez feltehetően köze van az oltás mellékhatásainak. Hétvégén aztán már 33 áldozatról beszéltek, de konkrétumokat még mindig nem lehetett tudni.

A Bloomberg legfrissebb értesülései szerint azonban nem a vakcina okozta az idős emberek halálát. A norvég egészségügyi hatóságok ugyanis nem találtak közvetlen kapcsolatot a vakcina és a halálesetek között, így azt mondják, nincs ok pánikra.

„Nyilvánvaló, hogy a koronavírus sokkal nagyobb veszélyt jelent a legtöbb páciensre, mint a vakcina. Nem riadunk meg. Az elhunytak mindegyikének rendkívül súlyos alapbetegsége volt. Nem mondhatjuk, hogy a vakcinától halnak meg emberek. Hanem azt mondhatjuk inkább, hogy véletlen egybeesés. Nehéz bizonyítani, hogy a vakcina a haláluk kiváltó oka” - nyilatkozta Steinar Madsen, a norvég egészségügyi hatóságok vezetője.

Norvégiában eddig körülbelül 42 ezer embert oltottak be, nem túl meglepő módon ők is a legveszélyeztetettebb csoportokba tartozókra fókuszáltak, tehát az egészségügyi dolgozókra és az idősekre. Az idősotthonok szinte összes lakóját és dolgozóját beoltották már, a halálozási arány (ezerből kevesebb mint egy) pedig nem ad okot aggodalomra. Javarészt mindenki a Pfizer-vakcináját kapta.

Hozzászólások (13)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

edmond: N*m *rt*m, m**rt l*ny*g*s, h*gy * ,,m*s*k" **t* *pp *gy BMW ...
Megállt a kocsi a zebra előtt, aztán érkezett hátulról egy BMW
edmond: N*m *z *k*z*tt k*r*rt j*r *z *gy *v. *z*rt j*r, m*rt m*g *gy *v...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
Kipu: M*r* l*h*tn* sz*m*t*n*? K*p*tt g*l*kr* *g*n, r*g*ttr* n*m. *z * ...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés
Kipu: M*t l*h*t *tt m*g * h*v*r*kn*k *d**dn*? N*k*m m*r * d*h*nym*ty*...
A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés
kovacsg: J* k*s v*rs*nyh*lyz*t, * m*gy*r sz*ll*sh*lyr* n*m m*h*tsz b* v*d...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi