NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Nem Covid-vakcina miatt halt meg több idős ember Norvégiában

A norvég egészségügyi hatóságok szerint nincs ok pánikra, ugyanis nincs összefüggés a halálesetek és a vakcina között.

Ahogy arról lapunk is beszámolt

01.15. 12:17

23 idős ember meghalt Norvégiában, miután megkapták a Covid-vakcinát

/ covid 19 30 hsz. /
Valószínűleg a mellékhatások az okai a jelenségnek.
múlt hét végén, Norvégia arra figyelmeztet, hogy a nagyon idős és beteg emberek oltása komoly kockázatot jelent. A Bloomberg értesülései szerint ugyanis az északi országban 23 ember halt meg nem sokkal azután, hogy beoltották őket a koronavírus-vakcinával.

Az első hírek arról szóltak, hogy amikor 13 áldozatot felboncoltak, az orvosok azt a következtetést vonták le, hogy a halálesetekhez feltehetően köze van az oltás mellékhatásainak. Hétvégén aztán már 33 áldozatról beszéltek, de konkrétumokat még mindig nem lehetett tudni.

A Bloomberg legfrissebb értesülései szerint azonban nem a vakcina okozta az idős emberek halálát. A norvég egészségügyi hatóságok ugyanis nem találtak közvetlen kapcsolatot a vakcina és a halálesetek között, így azt mondják, nincs ok pánikra.

„Nyilvánvaló, hogy a koronavírus sokkal nagyobb veszélyt jelent a legtöbb páciensre, mint a vakcina. Nem riadunk meg. Az elhunytak mindegyikének rendkívül súlyos alapbetegsége volt. Nem mondhatjuk, hogy a vakcinától halnak meg emberek. Hanem azt mondhatjuk inkább, hogy véletlen egybeesés. Nehéz bizonyítani, hogy a vakcina a haláluk kiváltó oka” - nyilatkozta Steinar Madsen, a norvég egészségügyi hatóságok vezetője.

Norvégiában eddig körülbelül 42 ezer embert oltottak be, nem túl meglepő módon ők is a legveszélyeztetettebb csoportokba tartozókra fókuszáltak, tehát az egészségügyi dolgozókra és az idősekre. Az idősotthonok szinte összes lakóját és dolgozóját beoltották már, a halálozási arány (ezerből kevesebb mint egy) pedig nem ad okot aggodalomra. Javarészt mindenki a Pfizer-vakcináját kapta.

Hozzászólások (13)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*nth* *gy h*t* *zt m*r *lv*st*m v*ln*, cs*k *pp*n n*m *rk*z*tt ...
Újabb nagy adag orosz vakcina indult útnak vasárnap Magyarország felé
gaful: * k*n** v*kc*n* s*mm*v*l s*m r*ssz*bb,m*nt * t*bb*!* f*l Sz*rb**...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Vasi: *tt n*m *s *z * l*gn*gy*bb pr*bl*m*,h*gy k*t m*v*l *lt*n*k b*, h...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
fgzb: M**t*n sz*nt* * t*lj*s s*jt* * t* k*z*t*kb*n v*n, *m*t *l*p*s*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
angelica: G*nd*l*m *z cs*k *nny*t j*l*nt, h*gy * k*n** v*kc*n* *s m*gk*pj*...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?