NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Néhány nap alatt több mint 200 gyorshajtót mértek be Vas megyében

Voltak közöttük szélsőséges esetek is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a napokban végrehajtott közlekedésrendészeti ellenőrzés során 214 sofőr sebességtúllépését rögzítették Vas megyei közútjain - közölte a Police.hu

A sofőrök közül volt, aki a záróvonalon 129 km/h sebességgel előzött, vagy a 90 km/h megengedett sebesség helyett 162 km/h sebességgel közlekedett.

fotó: Police.hu

A képen látható autós szabálytalan előzését a 88-as számú főúton, Sárvár térségében rögzítették munkatársaink. A kőszegi sofőr a záróvonal és a jelzőtábla tilalma ellenére előzött, ráadásul a megengedett sebességhatárt is jelentősen átlépte: 90 km/h helyett 129 km/h sebességgel közlekedett. A forgalom-ellenőrző járőrök megállították, az előzési szabályok megsértése miatt helyszíni bírságot, a sebességtúllépés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint összesen tíz büntetőpontot adtak.

fotó: Police.hu

A lakott terület közelsége miatt a 87-es számú főút Kőszeg külterületének kiemelten balesetveszélyes útszakaszán is több sebességtúllépést rögzítettek kollégáink. Az útszakaszon halálos kimenetelű és súlyos sérüléssel járó baleset is történt, ezért sebességkorlátozó táblák kihelyezésével próbálták a közlekedők figyelmét felhívni a sebességhatárok betartására. Azonban sok járművezető, ahogy a fenti képen is látszik, nem veszi ezt figyelembe, jelentősen átlépi a megengedett sebességet. A felvételen látható, hogy a sofőr a megengedett 50 km/h helyett 123 km/h sebességgel közlekedett. A gyorshajtás miatt a jármű üzemben tartójával szemben 200 ezer forint közigazgatási bírság kerül kiszabásra.

fotó: Police.hu

Egy másik gépjárművezető 90 km/h helyett 162 km/h sebességgel közlekedett a 87-es számú főúton, Szombathely térségében. A járőrök a rumi sofőrt megállították, 90 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

A sebességellenőrzések célja mindig a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a gyorshajtások miatt bekövetkező közlekedési balesetek megelőzése és visszaszorítása - írja a rendőrség.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen