NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Orbán Viktor: Szombattól jön az újabb nyitás, százezer oltás hiányzik a négymillióhoz

Módosul a kijárási tilalom, és külön jogokat kapnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

"Ma egy újabb szakaszhatárhoz érkeztünk, szombat reggeltől módosul a kijárási tilalom kezdete, éjfélre kell hazaérni, a boltok, vendéglátóipari egységek 11-ig lesznek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak helyek - például a mozi, színház, edzőterem, szálloda, a vendéglátóhelyek belső terei. Ezeket rokon kíséretében a fiatalok is látogathatják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A miniszterelnök már a múlt héten beszélt arról, hogyha elérjük a négymillió beadott oltást, akkor újabb nyitás lesz. A szombaton életbe lépő szabályok:

 • A kijárási tilalom éjfélkor kezdődik és hajnali üt óráig tar
 • nyitnak a szállodák, a fürdők, a mozik, a színházak és más kulturális rendezvények, védettségi igazolvány birtokában bárki látogathatja ezeket 18 éves kor fölött
 • a kinyitott helyeken 18 éves kor alatt is meg lehet jelenni, igazolvány nélkül, de igazolványos szülővel
 • a vendéglátóhelyek látogatásához nem kell védettségi igazolvány.
 • Arról még nincs információ, később hány beoltottnál ékeznek újabb intézkedések.

  Hozzászólások (15)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés