NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Négygyermekes apa gyilkolt Bőben – Ittasan szúrta szíven áldozatát

Véres ruhában, véres késsel találtak rá a gyilkossággal vádolt férfira házának udvarán. A nyugat.hu kiderítette, kit tartóztattak le a rendőrök és a családjával is beszéltünk. Azt is megtudtuk, hol járt az áldozat a halála előtt.

Délelőtt már beszámoltunk róla

2011.06.04. 12:19

Elfogták a bői gyilkosság gyanúsítottját (Frissítve)

/ sokkoló 1 hsz. /
22 éves fiatal férfi holttestére bukkantak Bő belterületén, de már el is fogták a feltételezett elkövetőt. Az áldozaton külsérelmi nyomokat is találtak.
, hogy holtan találtak egy 22 éves férfit Bőben, a hajnali órákban, a rendőrség pedig elfogott egy férfit, akit gyilkossággal gyanúsítanak. A rendőrség keddre ígér bővebb tájékoztatást. A nyugat.hu a helyszínen próbált több információhoz jutni. Sikerrel.

Ami biztos: a rendőrség a chernelházadamonyai T. G.-t tartóztatta le ma hajnalban. A Sonka becenévre hallgató férfi véres kabátban, véres késsel került elő házának udvarából. Úgy tudjuk, a 38. évét taposó, négygyermekes férfi már bevallotta a gyilkosság elkövetését.

Itt gyilkolták meg a 22 éves férfit
fotó: Tánczos Mihály

Az áldozat, J. 22 éves volt. Vendégmunkásként dolgozott Bük-fürdőn, mint gipszkartonozó. A fiatalember munkatársával együtt a napokban költözött át az egyik panzióból egy családi házba, mivel a panziót korábban rally-versenyzők bérelték ki a hétvégi verseny idejére. A munkások így pár száz méterrel arrébb költöztek, Piri nénihez. Az asszony csendes lakókként jellemezte a fiatalokat, akik a végzetes napon májat pirítottak vacsorára, lezuhanyoztak és elmentek a szállásukról. Az asszony reggel ugyan látott egy rendőrt a háza előtt beszélgetni, de akkor még senki nem mondta neki, hogy a nála lakó fiatalembert gyilkolták meg.

Ezzel csak az utca végén szembesült az asszony, amikor a rendőrök megkérdezték, valóban nála lakott-e a fiatalember, majd J. munkatársa elmondta: „Sajnos nagy baj van. A barátunkat leszúrták, meg is halt!” Ezt már könnyek között mesélte Piri néni. Mint kiderült, tíz éve rendőrök ébresztették és közölték vele: fia halálos kerékpárbalesetet szenvedett. Az asszony ezért teljesen átérezte a meggyilkolt fiú szüleinek, barátainak érzéseit.

Sonka biciklije, amivel hazatekert a gyilkosság után
fotó: Tánczos Mihály

Miközben pénteken este a fiatal építőmunkások a vacsorájukat készítették, addig Sonka az egyik szórakozóhelyen mesélte élményeit, amit a rally versenyen szerzett. Több emberrel is beszéltünk, azt mondták, Sonka jóízűen nevetett és megivott néhány sört. Az alacsony termetű, favágóként és segédmunkásként dolgozó férfi egyáltalán nem tűnt feszültnek, vagy agresszívnek.

J. és munkatársa egy másik szórakozóhelyre indultak. Az ott dolgozó asszonytól megtudtuk, hogy a fiatalok csendesen beszélgettek, amibe később ő is beszállt. Teljesen hétköznapi dolgok kerültek szóba és J. a telefonján a hely Facebook oldalára is beszúrt egy bejegyzést, annyira elégedett volt vele. Közben megérkezett Sonka is, Kukker becenevű társával. Az utóbbi erősen ittasnak tűnt, pár perc múlva távozott is a szórakozóhelyről. Sonka és a fiatalok sört ittak és nem sokkal később már úgy beszélgettek, mint ha régi barátok lennének. J. és Sonka többször félrevonultak és halkan beszélgettek, esetenként a szórakozóhely előtt, az utcán. A fizetéskor kiderült, J.-nél nincs pénz, munkatársa azonban kifizette helyette a fogyasztást.

Piri néni nem vette észre, mikor mentek el este a fiatalok
fotó: Tánczos Mihály

Háromnegyed kettőkor távoztak együtt, baráti hangulatban. Az, hogy ezután mi történt, egyelőre homályos. Kerestük ugyan J. munkatársát, de nem sikerült elérnünk. A szórakozóhelyről fél háromkor indult el a pultos és férje. Az egyik kereszteződésben balra fordultak. Onnan kb. 50 méterre egyenesen találták meg kb. húsz perccel később J. árokparton heverő testét. A rendőrségre 2:52-kor érkezett a bejelentés. Az autóval közlekedő hölgy azt mondta, ha már ott feküdt volna a férfi, akkor azt valószínűleg észreveszi. Állítólag egy kerékpár is feküdt mellette, az biztosan megcsillant volna az autó lámpájának fényében.

A szórakozóhely munkatársa hangsúlyozta: náluk sem hangos szó, sem tettlegesség nem történt, így ők annyiban kerülnek csak képbe, hogy ők lehettek az utolsók, akik élve látták a barátságosnak, intelligensnek leírt J.-t, illetve ők adtak személyleírást azokról, akikkel együtt látták az áldozatot. Úgy tudjuk, a rendőrök J. munkatársát is kihallgatták.

A tettes családja is áldozat

Ellátogattunk Chernelházadamonyára is, T.G., azaz Sonka házához. A bejáratnál találtuk a feleségét, három gyerekét és több rokonát. Csendben beszélgettek a hajnali eseményekről.

Hajnalban dörömböltek a rendőrök. Három autóval kilencen jöttek. Hirtelen azt hittem, a férjem agyonvert valakit, azért keresik. Az udvarban találták meg, nem jött be aludni. Ilyet csinált már korábban is. Amikor elvitték, még nagyon részeg volt. A bejáratnál ledobva megtalálták a kerékpárját, amivel hazatekert, így tehát nem az ő kerékpárja hevert az árokban, a gyilkosság helyszínén. Ha akkor éjjel bejön és elmondja nekem mit tett, akkor én hívom a rendőrséget

– mondta könnyeivel küszködve T.G.-né. Megtudtuk: ha Sonka valamikor bajba került, akkor a felesége nagybátyját hívta tanácsért. Most azonban otthon hagyta a telefonját, nem tudott telefonálni. Kés viszont mindig volt nála. Azzal evett az erdőben és szabadidejében farigcsált is. Rokonai szerint ügyes kezű munkásember.

Azt viszont senki nem érti, miért szúrt? „Talán szorult helyzetbe került...” - vélte az egyik rokon és abban mindenki egyetértett, hogy ennél rosszabb dolgot nem tehetett volna. Ha elcsattan pár pofon, az nem járt volna ilyen következménnyel, de azt, hogy mi váltotta ki a gyilkos mozdulatot, egyelőre nem tudjuk. A férfi pénteken kapott fizetést, így nem küzdött pénzhiánnyal. Arra a kérdésünkre, hogy az egyébként kedves, közvetlen emberként leírt Sonka agresszívvé vált-e, ha alkoholt ivott a felesége egy halk igennel válaszolt.

Tönkre tette a családot, szégyenbe hozott mindannyiunkat. Leginkább a gyerekeket féltem

- csúszott le lassan a fal mellett Sonka felesége, majd ülve sírni kezdett. -

A fiam holnap lesz elsőáldozó, a lányom most ballag az általános iskolából. Ma osztálykiránduláson volt, most érnek haza. Nem is tudom, hogy mondjam el neki, mi történt. Nagyon apás és most hosszú ideig nem láthatja az apukáját. Ezt nem lehet megérteni, miért csinálta. Ép ésszel nem... A gyerekeim Bőben járnak iskolába. A szünetig már nem engedem el őket. Nagyon féltem őket is. Nehéz lesz most nekünk. Elmondhatatlanul sajnálom azt a családot, akik most elvesztették a fiukat.

Szóbeszéd

Az információk begyűjtése során számtalan, tényként közölt adattal találkoztunk. Ezekből nem egyszerű, sőt, időnként lehetetlen kiszűrni a nem helytálló adatokat. Csak néhány példa az általunk hallott verziókból: az áldozatnak fültől-fülig elvágták a torkát, a fiatalembert fejbelőtték, a szórakozóhelyen komoly verekedés tört ki stb. Ezeket az eddigi adataink alapján cáfoljuk. A gyilkossággal gyanúsított férfi feleségének már azt mesélte valaki, hogy egy nő miatt vesztek össze a férfiak, akik azzal a nővel mulattak és táncoltak egész éjszaka. Adataink alapján a baráttal együtt három férfival nem volt nő vendég a szórakozóhelyen. A Bőben elterjedt szóbeszéd szerint a meggyilkolt fiatalembernek hiányzott a szemüvege és a cipői és ezt a rendőrök is keresték. Ezzel kapcsolatban nem sikerült többet megtudnunk.

Kapcsolódó

2011.06.04. 12:19

Elfogták a bői gyilkosság gyanúsítottját (Frissítve)

/ sokkoló 1 hsz. /
22 éves fiatal férfi holttestére bukkantak Bő belterületén, de már el is fogták a feltételezett elkövetőt. Az áldozaton külsérelmi nyomokat is találtak.

Hozzászólások (24)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: Cs*k t*dn* k*ll*n* *lv*sn*, n*m*t*l v*gy *ng*l*l. J*, t*d*m, h*g...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: https://www.bm***.gv.*t/...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Pizsi: N*m k*ll cs*k *z*rt t*r*ln* * k*mm*nt*m*t, m*rt l*k*cs*g k*mcs*z...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Fater: R*p*st??????? N*, *z h*t*l*s. T* m*g m*r v*t*tk*zt*k. T*kf*j*k....
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: N*k*m *nk*bb H*tl*r * b*r*t*m....
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre