NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Ne ijedjen meg, ha egy rakás tűzoltót lát a szombathelyi megyeházánál

Már két napja ez a helyzet és még holnap is megjelennek. A katasztrófavédelem elárulta, hogy miért.

„A megyeháza előtt tegnap is és ma is 3-4 tűzoltó autó, ma pedig még a katasztrófavédelem kisautója is ott állt. Az autók üresek, a tűzoltók a megyeházára mentek be” – írta olvasónk kedd délelőtt és egy fotót is mellékelt a szombathelyi Berzsenyi Dániel téren álló tűzoltóautókról.

Majd viccesen feltette a kérdést: A megyei képviselők arcáról ég a bőr, esetleg a fejük fől a megoldásra váró problémáktól, annak a gőzét nézték tűznek?

fotó: Olvasó

Azt viszont sejtettük, hogy nem ez áll a háttérben, így megkérdeztük a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy pontosan mi is zajlik a Berzsenyi téren.

Egyed László tűzoltó alezredestől megtudtuk, hogy ijedtségre semmi ok, mindössze az éves kiképzési tervben is szereplő helyismereti és szituációs gyakorlatot végzik el a megyeházán. A három szolgálati csoport három szolgálati napon hajtja végre a gyakorlatot, ez pedig most január 13-án, 14-én és 15-én esedékes, mindennap délelőtt 9 órától. A gyakorlat célja pedig, hogy megismerjék az épület tűzvédelmi sajátosságait és mindent szükséges információt tudjanak róla egy esetleges éles mentés során.

Azt pedig zárásként még el kell mondanunk, hogy attól végképp nem kell félni, hogy ha esetleg gyakorlatozás idején tényleg tűz üt ki valahol a városban, akkor a tűzoltók ne érnének oda időben.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: *m*nny* m*ll*kh*t*st t*l*lt*k, cs*d* h*gy m*g *l*nk!!! :D...
Az Astra Zeneca új mellékhatását közölte az Európai Gyógyszerügynökség
miki1950 : *m*ll*tt, h*gy K*rt*sz n*m *ll m*ssz* * v*l*s*gt*l, l*tn* k*ll, ...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
oszto: M*dzs*rt n*m *rt*tt v*ln* m*ll* *rn*. Cs*k h*gy t*lj*s l*gy*n....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
oszto: M*st *s. *ccs* *ng*z*k j* h* v*nn*k....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
belabo: *nn*k *d*j*n *z**r* f*lsz*b*d*t*s*r* *s gy*jt*tt*k M*gy*r*rsz*g*...
Rengeteg pénzt gyűjtöttek Jakab Péternek