NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Ne ijedjen meg, ha harci repülőket lát és hall a hétvégén Szombathelyen

Látványos légibemutatókkal és földi programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén a Szombathelyi Repülőtéren a Legendák a Levegőben Repülőnap.

A bemutatók megtekintése ingyenes, csak azoknak kell fizetniük, akik valamelyik repülő szerkezetet ki akarják próbálni a levegőben.

fotó: 112 Press

Szombaton 11 órától várják a látogatókat a szervezők. A repülőnapon ott lesz Farkas Bertalan, magyar űrhajós, honvédségi MI8 helikopter ejtőernyősökkel, illetve a tervek szerint Gripen katonai repülőgép is feltűnik Szombathely légterében.

Ezenkívül lesznek még köteléket repülő hátmotoros siklóernyősök, látványos bemutatóval készül Hársfalvi Pál és érkezik a korábban elmaradt L-29 Delfin is, a kétüléses, cseh kiképzőgép, amelyen hazai katonai pilóták generációi tanulták a sugárhajtású repülést.

fotó: 112 Press

Vasárnap a tervek szerint földi programok mellett a sétarepülésé lesz a főszerep, 11 órától pedig Autogiro bemutató repülés és repülőmodell bemutató lesz. Ezen a napon is repül Hársfalvi Pál Lesz ezen kívül sárkányrepülő bemutató, illetve hátimotoros siklóernyősök bemutatója, valamint érkezik Süsü, a sárkány.

fotó: 112 Press

A műsorvezető Nagy Jenő,

Zsenya

.

A földi látványosságok között rally autók, huszárok, Béla és a Tigris tank (+kisrepülők), repülőmodellek, katonai hagyományőrzők szerepelnek a programban.

fotó: 112 Press

Jótékonysági élményautóztatás Katona Olivér javára

A XX.Legendák a Levegőben Repülőnap keretén belül jótékonysági akcióra, élményautóztatásra is sor kerül, illetve szimulátorok is kipróbálhatók.

fotó: 112 Press

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kotyogós: N*m t*d*m k*m*ly*n v*nn* * p*l*t... *rt*m, h*gy m*t v*z**n*z*l, ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
Kari: *gy v*n, * 2/3 m*g * h*v**k*t s*t*n *lts*k k*n**v*l/*r*ssz*l. * ...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
Kari: F*nt*s v*lt*z*s v*sz*nt * m*g*n*t*k l*t*s*t*sn*k * dr*szt*k*s m*...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
miki1950 : * l*mp*v*s '56- b*n k*m*nt * d*v*tb*l, d* * t*bb*r*l l*h*t s...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Nagyadri: *n *r*l*k n*k*, d* * h*zz*sz*l*s**b*l n*m *z j*n l*. ...
A szerdai zűrzavar után minden flottul megy a szombathelyi volt SZTK-nál