NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Napi Müller: a szerelők vegyenek maszkot, oltásból pedig „többletigény” van

Ha a gyerekek oltása megmarad, megkapják a felnőttek.

A kormányinfó után az operatív törzs is elmondta mai intelmeit a járványról. Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese közölte, az elmúlt napon 432 személlyel szemben kellett intézkedni a maszkszabályok megsértése miatt.

113 személy ellen szabálysértés miatt kellett feljelentést tenni. A vendéglátóüzletekben és a közlekedési eszközökön még mindig vannak, akik nem tartják be az előírásokat, 5 esetben ideiglenesen be is kellett zárni vendéglátóhelyet.

"Folyamatosan csökken az alkalmazott szankciók száma, egyre többen tartják be a szabályokat " - jegyezte meg Kiss Róbert. Kijárási tilalom miatt viszont már csaknem négyezer ember ellen kellett intézkedni. 16 485 hatósági házi karantént ellenőriztek az elmúlt napon.

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, változatlanul exponenciálisan növekszik a járvány második hulláma. Kilátásba helyezte, hogy az operatív törzs a jövő héten újabb szigorításokat javasol a kormánynak, de reméli, hogy nem csak a büntetéstől való félelem, hanem a belátás is segít az egyéni védekezésben.

Elismerte, az influenza elleni védőoltásból "többletigény" van - legfőképp a fővárosban -, ezért egy második és egy harmadik szállítmány is elindul célja felé. "Bizton állíthatom, hogy elegendő vakcina van a birtokunkban" - mondta. Azt kérte, a gyermekeket is oltassák, a számukra rendelkezésre álló oltásoknak ugyanis csak 20 százaléka fogyott el eddig. Ha ezek az oltások nem fogynak el, megy a felnőtteknek, az ő számukra is alkalmas az oltóanyag - jelezte Müller Cecília.

Kérdésre válaszolva, miszerint - Kötelesek-e maszkot viselni a szerelők? A tapasztalat azt mutatja, hogy nem húzzák fel. - a következő választ kaptuk: - Tipikus esete ez annak, hogy kérünk valamit, de azt nem tartják be. Minden élethelyzetre nem lehet jogszabályban reagálni. Valóban nincs leírva, hogy a szerelő viseljen maszkot, de kérjük és javasoljuk. Minden esetben kell a maszk, ahol a másfél méter nem tartható. Viseljenek maszkot! - írja az infostart.hu .

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen