NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Nagyon nehéz helyzetben a Körmend

„A miénk a legrosszabb helyzet az összes érintett magyar csapat közül, ahol volt pozitív minta.”

Ziga Mravljak, az Egis Körmend vezetőedzője a klub Facebook-oldalán adott helyzetértékelést a jelenlegi helyzetről. A vasiak bevezetőjükben elmondták, személyiségi jogokra hivatkozva nem nevezhetik meg azt a négy játékost, aki koronavírusos lett. Hangsúlyozzák, egy előzetes interjúban nem könnyű úgy fogalmaznia a vezetőedzőnek, hogy konkrét posztokról, érintett csapatrészekről ne essen szó. Mert van olyan pozíció, ahol erős az érintettségük a koronavírus miatt.

Ziga Mavrjlak
fotó: BB1.hu

– Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy úgy láttam, teljes mértékben készen álltunk a bajnokság rajtjára. Felkészültünk, a fiúk remekül dolgoztak együtt. Fizikálisan és mentálisan is készen álltunk. Nagyon vártuk a rajtot, ezért a nem várt teszteredmények csalódottságok okoztak bennem. De edzőtársaim is szomorúak voltak valamennyien a stábban. Sajnáltuk, hogy a fiúk ilyen helyzetbe kerültek. Mert a felkészülési időszakban nagyon komoly munkát végeztek el, mindent beleadtak, de ezek az eredmények visszavetették őket. Ráadásul végig, a karatén ideje alatt egészségesek voltak, senkinek semmilyen tünete nem volt. Nem jó érzés ez a számukra, nem volt mindez jó hatással rájuk. De ez a helyzet, ilyenbe kerültünk. Szerintem jelenleg a miénk a legrosszabb az összes érintett magyar csapaté közül, ahol van olyan játékos, aki pozitív mintát adott. Mert máshol annyi pozitív mintát produkált játékos van, (négynél több, a szerk.) hogy halaszthatnak, a többiek megvárhatják, amíg ők visszatérnek. Nálunk viszont épp négyen estek ki, és a karantén lejártával a többieknek nélkülük is játszaniuk kell. Jelen helyzetben mi vagyunk tehát az egyetlen csapat, amelynek ennyire hiányos kerettel kell pályára lépni, négy ember nélkül. Ráadásul hárman közülük nagyon-nagyon fontos játékosok a csapat számára. Éppen emiatt a játékunkban gyakorlatilag mindent meg kell változtatnunk. A támadási és védekezési elveinket egyaránt. Egészen addig, amíg mindenki újra rendelkezésre nem fog állni. Ez egy nehéz helyzet mindannyiunk számára. De már dolgozunk ezen, megtesszük, amit kell. Mindenki a lehető legtöbbet teszi ehhez hozzá, igyekszünk átállni, és remélem, mindennek az eredményét meg fogjuk mutatni az első mérkőzésünkön – mondta a tréner.

Az Alba Fehérvár kérésére szerdán nem kell játszania a körmendieknek. Ez most, ebben a helyzetben jó az Egis Körmend számára? – kapta meg a kérdést a vezetőedző.

– Mintegy két hónapja dolgozunk együtt, majdnem egy hónapja nem játszottunk meccset, mindenki szeretne már pályára lépni, erre készültünk folyamatosan. Szeretnénk már elkezdeni az idényt. Sajnos nem teljes kerettel, ami nem jó a számunkra, de ez így történt, ezen már nem tudunk változtatni. Az, hogy szerdán nem kell Székesfehérváron játszanunk, az ad nekünk plusz három napot arra, hogy csiszoljuk a játékunkat. Így ebből a szempontból ez nem rossz, de már nagyon várjuk, hogy pályára lépjünk és megmutassuk, amiért dolgoztunk idáig – mondta. - idézi a BB1.hu .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: S*jn*s sz*m*t t*l*p*k*n Sz*mb*th*ly*n sz*m*t *l b*n*k *z *mb*r*...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen
miki1950 : N* *l*sz*r *s *rj *rth*t**n v*gy n* *rj s*h*gy. M*s*dsz*r, h* ...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Paulus_Maior: H*gy m*g n* s*jn*lj*m *zt * r*p*dts*rk*t......
Nehéz hónapok előtt áll Vajna Timi, ezért luxuskörülmények között töltődik fel
Paulus_Maior: H*t g*nd*l*m, * n*l* v*gz*tt h*llg*t*k n*m f*gn*k *szt*lyf*n*k*k...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
csarli: *z *ll*g*l*s sz*m*tl*r*k*s s*h* n*m f*g m*gsz*nn*, m*nt *h*gy * ...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen