NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról

Áttör a vakcinák védelmén, annyira fertőző, mint a bárányhimlő.

A koronavírus úgynevezett delta variánsáról korábban is napvilágot láttak kellemetlen hírek

07.23. 08:24

Legújabb adatok: a Pfizer sem túl hatékony a delta variáns ellen

/ covid 19 1 hsz. /
Az izraeli egészségügyi minisztérium 40 százalékos hatékonyságot mért.
. Olyan például, hogy az izraeli adatok szerint a Pfizer-vakcina csak 40 százalékos védelmet nyújt ellene.

És most amerikai kutatásokra hivatkozva a 444.hu megerősíti, hogy a delta variáns nagyobb eséllyel tör át a vakcinák nyújtotta védelmen, ráadásul súlyosabb megbetegedést is okozhat, mint a korábbi változatok.

Figyelemre méltó, hogy a delta variánssal megfertőződött oltottak orrában és torkában ugyanannyi vírust mutattak ki, mint azoknál, akiket még nem oltottak be.

Úgy látják, a delta variáns fertőzőképesebb a SARS-nál, az ebolánál, a náthánál és a szezonális influenzánál, körülbelül ugyanannyira fertőző, mint a bárányhimlő.

A CDC új adatai szerint az oltottak is nagy eséllyel terjeszthetik a delta variánst, bár valószínűleg kisebb mértékben, mint az oltatlanok.

Ma már az új fertőzések nagyobb részéért a delta a felelős, ami megjelent Magyarországon is, ahol szintén emelkedésnek indulnak az új megbetegedések számai.

fotó: Pixabay

Hozzászólások (13)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés