NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Nagy károkat okozott az erős szél Vas megyében

Vas megye több pontján is gondot okozott a nagy erejű szél a hétfői napon. Volt, ahol tetőlemezeket bontott meg, faágakat tört le vagy homlokzatot bontott meg a viharos szél. Összesen tíz esetben volt szükség a Vas megyei tűzoltó egységek segítségére – közölte a katasztrófavédelem.

Körmenden, a Rákóczi utcában egy társasház tetőszerkezetén a bádoglemezt bontotta meg, amelyet a körmendi hivatásos tűzoltók létrás tűzoltó gépjármű segítségével a tetőre feljutottak, a tetőelemeket rögzítették.

Tizenöt méter magas kőrisfa ága esett rá egy szigetelt telefonvezetékre Nagygeresden, a Petőfi Sándor utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók magassági ágazóval a fát eltávolították.

Társasház oldalfaláról hullott a vakolat Szombathelyen, a Vörösmarty Mihály utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a magasba feljutottak, a meglazult vakolatdarabokat eltávolították, majd a járdaszakaszt kordonszalaggal elkerítették.

Vakolat hullott egy szombathelyi társasházról
fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Körmenden, a Bartók Béla lakótelepen több faág lógott a magasba, veszélyeztetve a forgalmat. A körmendi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a faágakat a magasból eltávolították.

Sárváron, a Széchenyi István utcában egy parkoló személygépjárműre esett egy letört faág, amit a sárvári hivatásos tűzoltók távolították el.

Családi ház kerítésére dőlt rá egy fa Répcelakon a Kőris utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók két darab motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították.

Fakidőlés Szombathelyen
fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Szombathelyen, a Király utcában egy öles fa dőlt neki egy másik fának. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították, majd feldarabolták.

Családi ház kerítésére és járdára dőlt egy hét méter magas cseresznyefa Répcelakon, az Avar utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták.

Egy öles fa lombkoronája tört le és egy parkoló autóra esett Körmenden, a Németh Mária úton. A körmendi hivatásos tűzoltók a fát kéziszerszámok segítségével eltávolították.

Daraboshegyen, a Fő utcában a szomszéd házra dőlt egy fa, ezt a körmendi hivatásos tűzoltók távolították el.

fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?