NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Nagy károkat okozott az erős szél Vas megyében

Vas megye több pontján is gondot okozott a nagy erejű szél a hétfői napon. Volt, ahol tetőlemezeket bontott meg, faágakat tört le vagy homlokzatot bontott meg a viharos szél. Összesen tíz esetben volt szükség a Vas megyei tűzoltó egységek segítségére – közölte a katasztrófavédelem.

Körmenden, a Rákóczi utcában egy társasház tetőszerkezetén a bádoglemezt bontotta meg, amelyet a körmendi hivatásos tűzoltók létrás tűzoltó gépjármű segítségével a tetőre feljutottak, a tetőelemeket rögzítették.

Tizenöt méter magas kőrisfa ága esett rá egy szigetelt telefonvezetékre Nagygeresden, a Petőfi Sándor utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók magassági ágazóval a fát eltávolították.

Társasház oldalfaláról hullott a vakolat Szombathelyen, a Vörösmarty Mihály utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a magasba feljutottak, a meglazult vakolatdarabokat eltávolították, majd a járdaszakaszt kordonszalaggal elkerítették.

Vakolat hullott egy szombathelyi társasházról
fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Körmenden, a Bartók Béla lakótelepen több faág lógott a magasba, veszélyeztetve a forgalmat. A körmendi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a faágakat a magasból eltávolították.

Sárváron, a Széchenyi István utcában egy parkoló személygépjárműre esett egy letört faág, amit a sárvári hivatásos tűzoltók távolították el.

Családi ház kerítésére dőlt rá egy fa Répcelakon a Kőris utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók két darab motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították.

Fakidőlés Szombathelyen
fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Szombathelyen, a Király utcában egy öles fa dőlt neki egy másik fának. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították, majd feldarabolták.

Családi ház kerítésére és járdára dőlt egy hét méter magas cseresznyefa Répcelakon, az Avar utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták.

Egy öles fa lombkoronája tört le és egy parkoló autóra esett Körmenden, a Németh Mária úton. A körmendi hivatásos tűzoltók a fát kéziszerszámok segítségével eltávolították.

Daraboshegyen, a Fő utcában a szomszéd házra dőlt egy fa, ezt a körmendi hivatásos tűzoltók távolították el.

fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: S*jn*s sz*m*t t*l*p*k*n Sz*mb*th*ly*n sz*m*t *l b*n*k *z *mb*r*...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen
miki1950 : N* *l*sz*r *s *rj *rth*t**n v*gy n* *rj s*h*gy. M*s*dsz*r, h* ...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Paulus_Maior: H*gy m*g n* s*jn*lj*m *zt * r*p*dts*rk*t......
Nehéz hónapok előtt áll Vajna Timi, ezért luxuskörülmények között töltődik fel
Paulus_Maior: H*t g*nd*l*m, * n*l* v*gz*tt h*llg*t*k n*m f*gn*k *szt*lyf*n*k*k...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
csarli: *z *ll*g*l*s sz*m*tl*r*k*s s*h* n*m f*g m*gsz*nn*, m*nt *h*gy * ...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen