NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A Fidesz munkásszállót akart a szombathelyi Széll Kálmán utcában, az ellenzék inkább lakásokat építene

Ha nincs többségünk a közgyűlésben, a Fidesz megszavazza az ukrán munkavállalóknak szánt munkásszállót - mondta Nemény András.

A Széll Kálmán utca 24. most egy szürke, lestrapált épület. Valamikor a NAV, pontosabban a pénzügyőrség irodái működtek itt, de miután egy felújított épületet kaptak bérbe az önkormányzattól, elköltöztek. Azóta üresen áll, csak a zárt kapu mellett látszik, hogy itt valamikor egy nagyobb tábla hirdette a funkcióját.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Itt tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt Nemény András, az Éljen Szombathely közgyűlési frakcióvezetője és polgármester-jelöltje. Nemény elmondta, hogy az augusztus végi rendkívüli közgyűlésre

2019.08.27. 12:22

Könnyebb lesz Szombathelyen népszavazást kezdeményezni

/ közélet 6 hsz. /
Közgyűlésen döntöttek erről az éles fegyverről.
a városvezetés terjesztett be egy javaslatot, ami szerint az épületben munkásszállót alakítanak ki.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Ezt végül az ellenzék akadályozta meg, akik leszavazták a javaslatot. Nemény hangsúlyozta, ha a Fidesznek lenne többsége a közgyűlésben, itt hamarosan épülne a munkásszálló.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Hozzátette, hogy az autóipari cégek szívesen alkalmaznak külföldi, főleg ukrán munkavállalókat, azért, mert ők heteket, hónapokat töltenek itt, ittlétük alatt minél több pénzt akarnak keresni, ezért sok túlórát vállalnak. Ezzel pedig nem tud versenyezni egy itt élő, családos munkavállaló.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

De az ukránokkal sok probléma van, Nemény megemlítette az augusztus végi, soproni munkásszállón történt késelést, és az augusztus elején történt rákospalotai gyilkosságot. Hozzátette, a szombathelyi ügyvédeknek is nagyon sok ukrán ügyfelük van, akiket erőszakos bűncselekményekkel vádolnak.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Kijelentette, kezdeményezik a városban működő munkásszállások fokozottabb ellenőrzését is, hiszen sok esetben az alapvető törvényeket sem tartják be a szállásadók.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Megjegyezte, ráadásul gyengélkedik a német autóipar, ennek hatása itt is érződik, az autóipari cégeknél is kevesebb munkaerő kell, és a magyar munkavállalókat szorítják ki az ukránok. Mint mondta, ezért sem szavazták meg a munkásszálló tervét.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Bejelentette, helyette ők is készítettek terveket. Az épületben magasabb minőségű lakásokat akarnak kialakítani, akár piaci alapú értékesítésre, akár fiatal házasok első otthonának. Az udvarban parkolókat, zöldövezetet hoznak létre. Ha sikerül megvalósítaniuk a tervet, hamarosan elkezdődhet a munka - mondta Nemény András.

fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Hozzászólások (20)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: V*zsg*l*t*kk*l *g*z*lt t*ny, h*gy * h*m*sz*x**l*t*s n*m *r*k*lt ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
lojalista: T*bb h*lysz*n *s v*n *h*v* l*h*tn* *p*t*n*.V*l*m**rt *z * b*ny*m...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
hatszazwattos: F*l*l. N*m p*d*g f*l*. *l*g *tv*r*s c*m....
Mától nyitva a határ a legtöbb szomszédos ország felé
miki1950 : **r*p** f*c* * n*m*t*k *ll*n! R*ss* n*gy*t-*lk*t*tt! Gy*ny*r* ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
Macoka: N*, m*g*gy St*r M*n. *z*rt *rt* *gy *z *js*g*r*, m*rt *z t*bbl*...
Fák közé csapódott egy Iveco hűtőautó a 88-as úton