NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Felhúzott a főnököd? Idegesít a munkatársad? - Itt van 5 tuti módszer, amivel lehűtheted magad!

Unod az értekezletet vagy idegeskedsz a prezid miatt? Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy könnyebben túléld a napokat.

Sokan azt gondolják, hogy a stressz nem más, mint egy hatalmas kamu, amit csak a puhányok találtak ki, hogy valamire ráfogják a gyengeségüket. Pedig a stressz nagyon is létező probléma, amely alattomosan kezdi ki a legerősebbeket is. Hosszú távon ártalmas például az immunrendszerre, álmatlanságot okoz, károsan befolyásolja az emberi kapcsolatokat, rontja a koncentrálási képességet és csökkenti a munkahelyi teljesítőképességet. Ezért fontos, hogy ne hagyjuk, hogy átvegye a napjaink felett az irányítást! De mit tehetünk ellene a munkahelyen?

Színezd ki magadból a feszkót!

A felnőtt színezők megnyugtatják az idegeket, oldják a stresszt, fejlesztik a kreativitást és a koncentrálóképességet. Mi lenne, ha jótékony hatásait becsempésznéd az irodába is? Ha beszerzel vagy készítesz magad egy olyan jegyzetfüzetet, amiben néhány oldalanként van egy színezős oldal, akkor akár még vázlatírásnak is álcázhatod a műveletet. De azért arra figyelj, hogy a színes ceruzák nehogy lebuktassanak!

fotó: lakkjegyzet.hu

Epres, mentolos, almás – Elő a rágóval!

Általában nincs idő, pláne nem lehetőség arra, hogy ha feszült vagy valami miatt a munkahelyeden, akkor rögtön elkezdj jógázni, futni vagy meditálni. Ilyenkor az is segíthet, ha elkezdesz rágózni. Kutatások igazolták, hogy a a stressz kialakulásában jelentős szerepet játszó kortizol hormon termelődését csökkenti a rágógumi rágása, emellett éberebbek maradunk és javul a teljesítményünk is.

fotó: giphy.com

Egy fej, amit nyugodtan szétnyomhatsz!

Előfordulhat, hogy valaki annyira felidegesít, hogy azt érzed: legszívesebben azonnal szétvernél a fején valamit. Ez esetben jó választás az emoji. Nem más ez, mint egy olyan gyúrható forma, ami egyben a hangulatod is tükrözi, és nyomkodás, formálás hatására egészen vicces arckifejezéseket produkál; garantáltan imádni fogod és nem bírod ki nevetés nélkül!

fotó: Facebook

Pötyögj, számolj és betűzz!

Tölts le olyan olyan alkalmazásokat a telefonodra, amik lekötik a figyelmed, és éberen tartanak. Ilyen lehet a Sudoku vagy a különböző szójátékok, mint például a Scrabble vagy a Szókereső. Napközben 15 perc játék garantáltan segít abban, hogy fékezd az indulataidat, lehiggadj, és rendesen tudd folytatni a munkád.

fotó: giphy.com

Vágj rendet magad körül!

Te is azok közé tartozol, akiknek totál káosz uralkodik az asztalán és a fiókjaiban? Akkor itt az ideje, hogy rendet rakj! Szuper hatással lehet rád, ha elkezded kidobálni a fiókodból a sok kacatot, amik már nem kellenek. Amíg pakolsz, kicsit felfrissülsz, és szépen lassan megszabadulsz a feszültségtől is.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : D*b*r*g * m*jr* *gyr* *r*s*bb*n *z *nk*rm*nyz*t* b*kt*j*k *t*. ...
Az Állami Számvevőszék kezébe adják a civil szervezeteket
dredd biró: * * t*s*j*! Sz*m*mr* *z *l*g b*t*g*s. F*k*t* k*cs* ,t*tk*s r*nds...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
angelica: "*ly*n h*z*g, h*z**r*l* k*rm*ny* *gy*tl*n *rsz*gn*k s*ncs **...
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány
angelica: *z gy*rs*n m*nt :)))) Cz*gl*dy Cs*b* n*mz*tb*zt*ns*g* k*ck*z*t* ...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
miki1950 : H*gy m**rt? M*rt m* *z sz*lg*lj* * h*t*l*mb*n m*r*d*s *rd*k*t. ...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik