NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Illegális koronavírus-tesztállomás működött Szombathely belvárosában?

Felháborodott olvasói levelet kaptunk.

Továbbra is azt tapasztaljuk, hogy olvasóink jelentős része fél a koronavírustól. Levélíróink megpróbálnak minden tőlük telhetőt megtenni annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzést. Sokan már több mint egy éve alig mozdulnak ki otthonról, rendszeresen fertőtlenítenek, szabályosan viselik az FFP2-es maszkokat és még a közeli hozzátartozóikkal sem találkoznak. Azonban úgy érzik, hogy hiába vigyáznak magukra, ugyanis mások felelőtlensége miatt mégis komoly veszélynek vannak kitéve.

Egy olvasónktól érkezett levélben az alábbi panasz állt: „ Nagy felháborodást keltett a lakóközösség körében, amikor kiderült, hogy a lakók értesítése és beleegyezése nélkül - illegális gyorsteszt végző helyet alakított ki szombathelyi lakásán. (…) Potenciális fertőzésveszélynek kitéve az ott élőket figyelmen kívül hagyva, hogy az épületben több, kiemelten veszélyeztetett, köztük daganatos betegséggel küzdő személy is él.

Olvasónk szerint az illegális tesztelés hónapok óta tartott, és mindössze két napja ért véget, de csak azért, mert az egyik lakó számára gyanús lett, hogy egyre több ismeretlen jár-kel az épületben és miután megtudta a szokatlan forgalom okát, értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot .

Nem értjük, hogy lehet valaki olyan felelőtlen, hogy egy lakóépületben alakíttat ki helyszínt, koronavírus gyanús betegek tesztelésére, veszélyeztetve egészségünket és megszegve ezzel az egészséghez való jogainkat. Hihetetlen, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak. ”- írja

Feljelentés nem érkezett

Megpróbáltunk utánajárni az ügynek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azonban sajnos most sem válaszolt megkeresésünkre. A rendőrségtől pedig az alábbi választ kaptuk: „ A megkeresés tárgyával kapcsolatban sem a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra, sem a Szombathelyi Rendőrkapitányságra nem érkezett feljelentés, vagy bejelentés.

Hozzászólások (14)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

csarli: M*jd j*n Kl*r*k* *s m*nn*k * h*v*sr*. M*rt m*g*g*rt*. ...
Videó: Luxusautókat, csőre töltött éles fegyvereket foglaltak le a NAV nyomozói
zsolesz1002: s*pr*d*k v*gy t* m*g * f*jt*d. H*ll*d*k....
Mbappé és Benzema rasszista magyar szurkolókra panaszkodik egy holland lap szerint - Frissítve
iszek: *m**t* n*ncs Sp*rt*g*zg*t*s*g, *z*t* b*j*k v*nn*k * sp*rt k*r*l...
Ellehetetlenítik az úszásoktatók munkáját a szombathelyi uszodában?
nertars: *ly*n p*t* *gyb*n l*t*rt*zt*tn* *mb*r*k*t?! *gym*ll**rd*s k*rt *...
Videó: Luxusautókat, csőre töltött éles fegyvereket foglaltak le a NAV nyomozói
iszek: T*szt*l*tt*l k*r*m * Ny*g*t sz*rk*szt*j*t,*bb*n *z *gyb*n k*rj* ...
Háromszor próbálta megszerezni a volt balatonberényi gyermeküdülőt a szombathelyi önkormányzat