NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

„Puskás Tivadart nem érdekli a bérből és fizetésből élők sorsa” (Sajtóközlemény)

A Fidesz Puskás Tivadarral az élen lemondott a lakosság kétharmadáról az egykulcsos személyi jövedelemadó elfogadásával. A kormánypárt egy szűk réteget segítő, az ország többségével nem törődő politikát folytat, és érzéketlenségével sok millió ember életét keseríti meg. A kormánypolitika lényege a szegényellenesség. A Fidesz szerint, aki már most is gyenge, az úgy sem tud védekezni, ráadásul úgy sem hallatszik el a hangja a döntéshozókig.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Puskás Tivadar frakciótársa ennek a napokban hangot is adott: „aki nem vitte semmire az életben, annyit is ér”.

Megosztó politikájukkal kettészakítják a társadalmat, és ennek a többség már most vesztese. Kiszorítják a gyermekeket a közoktatásból, a felsőoktatásban szűkíteni akarják az államilag finanszírozott helyek számát, miközben a költségtérítéses képzések árát megdupláznák, azaz tandíjat vezetnek be, a közmunka programot tönkretették, mindeközben folyamatosan nő az élelmiszerek ára, a rezsiköltségek és a benzin ára.

Frakciónk levélben fordult Puskás Tivadarhoz három héttel ezelőtt, hogy vizsgálja meg, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes ígéreteinek megfelelően, kompenzálták-e az önkormányzat hivatalánál, az önkormányzat intézményeinél, a pedagógusoknál és várost működtető cégeknél az egykulcsos adó által okozott bércsökkenést. Városunk polgármestere még válaszra sem méltatott bennünket, miközben az új adórendszer vesztesei már a második havi csökkentett bérüket is kézhez vették, és lassan nyakunkon az áprilisi bérfizetés időpontja.

Sajnos, úgy tűnik Puskás Tivadar – minden ígérete ellenére – érzéketlen a bérből és fizetésből élők problémáira, hiszen nem járt utána annak, hogy az általa vezetett városban dolgozókra milyen hatással voltak azok az intézkedések, amelyeket ő is két kézzel megszavaztatott a Parlamentben. A polgármester munkahelyeket, jólétet, anyagi biztonságot ígért, csak éppen tenni nem tesz ezek érdekében semmit a választások óta. Sőt! Inkább az orbáni szegényellenes politika hithű támogatója.

dr. Czeglédy Csaba
MSZP-SZTKE
frakcióvezető

Hozzászólások (22)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: B*cs* d* *n n*m * m*szk h*szn*l*t*t k*rd*j*l*zt*m m*g, h*n*m *z ...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
kovacsg: *g*z*b*l B*sthy *s s*kb* k*r*l *s gy*kr*n m*gh*b*s*d*k. T*bbr* m...
Mi van a zöldítés mögött? - Leáldozóban a kőszegi szökőkutak ideje?
Jómagam: *n t*rt *l * t*m*t*l. *n cs*k v*l*sz*lt*m r*....
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
Jómagam: * k*v*s*bb k*l*gz*tt v*r*s *s v*sz*ly*s. N*m h*gyh*t* *l * m*szk...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
miki1950 : *z *mb*r* J*g*k **r*p** B*r*s*g* *gy d*nt*tt, h*gy *z *ll*m*k d*...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?