NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

MSZP: Ne csak egy kampányszlogen legyen a segítés városa!

Ha jut 80 millió forint a stadion gyepére, akkor kell, hogy jusson a Kiskar utcai orvosok új rendelőire is.

Költséghiány miatt kikerültek a szombathelyi Kiskar utcai háziorvosok rendelői, az új, a kórház szomszédságába tervezett Egészségügyi Alapellátó Központból - derült ki egy ma reggeli cikkünkből.

2018.02.06. 06:36

Nem költözhetnek be a Kiskar utcai háziorvosok az új szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Központba

/ életmód 8 hsz. /
A doktorok levélben tiltakoznak. Azt írják, a túlárazott kivitelezés miatt nem jut pénz a nagyobb épületre. Maradnak a korszerűtlen, zsúfolt belvárosi rendelőkben.

A központ eredeti látványterve
fotó: Forrás: szombathely.hu

Az orvosok a város polgármesterének, Puskás Tivadarnak írt leveléből az derül ki, hogy bár korábban az ő rendelőik is be lettek tervezve a létesítménybe, az végül eredeti méreteiben drágább lett, mint tervezték így, hogy a város kijöjjön a költségekből, annak méretein csökkentettek. Ezért nem kapnak helyet most a Kiskar utcában ügyelő orvosok.

A szombathelyi Éljen Szombathely – MSZP – DK – EGYÜTT frakció közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit változtatás nélkül közlünk is:

Sajtóközlemény

Szombathely MJV önkormányzata baloldali frakciójának képviselői tiltakozásukat fejezik ki, hogy a város polgármestere a közös döntés alapján készülő egészségügyi Alapellátási Központból, senkivel nem egyeztetve, ki akarja venni a Kiskar utcai orvosi rendelő orvosait és ellátott betegeit. Mindezt forráshiányra hivatkozva. Ha a város tud évente 80 millió forintot költeni csak önmagában a Stadion füvére, és többszáz milliót egyéb szórakoztatási célú működtetési költségre, akkor kell, hogy tudjon a lakosai egészségére és az orvosai munkafeltételeire is költeni.

Frakciónk a februári közgyűlésen javaslatot tesz arra, hogy a Kiskar utcai orvosi rendelők is részei legyenek az Alapellátási Központnak. Segítsünk azoknak, akik másoknak segítenek! Ne csak egy kampányszlogen legyen a segítés városa!

dr. Nemény András
frakcióvezető
Éljen Szombathely – MSZP – DK – EGYÜTT frakció

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

duffs: N*gy*n *k*s v*gy! * sz*m*tsz*ll*t*s *s *gy sz*lg*lt*t*s *s n*ncs...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
iszek: T*bbsz*r f*lt*tt*m m*r * k*rd*st: * h*l*sk*f* h*t*s*k m*nny* p*...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
Ddd911: *tt * p*nt! ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
iszek: V*l*szt*s*k: 2 *r*r* m*gsz*k*dt * r*ndsz*r. M*st sz*nkr*n*z*c**s...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny* *gyr* j*bb*n t*lj*s*t! H*t n*m l*tj*t*k? ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat