NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

MSZP-Fidesz közleménypingpong Popgyákunik SZOVA-kinevezése ügyében (Frissítve!)

Az alábbi sajtóközleményt az MSZP-SZTKE küldte szerkesztőségünknek.


Tiltakozunk Popgyákunik Péter kinevezése ellen!

Az MSZP-SZTKE frakció emberileg és szakmailag is alkalmatlannak tartja Popgyákunik Pétert a Szova Zrt. igazgatósági elnöki tisztségére. Popgyákunik Péter semmilyen vállaltvezetési, cégirányítási tapasztalattal nem rendelkezik, soha nem állított össze üzleti tervet, soha nem hozott meg városfejlesztési projektekkel összefüggő gazdasági döntéseket, életében egy 5 fős ügyvédi irodánál nagyobb szervezet vezetésében nem vett részt. Korábban sem volt tagja a Szova Zrt. igazgatóságnak, jogi feladatokat látott el, amelyek közül a legjelentősebbnek számító úgynevezett Unihall-pert is elbukta.

A mai napon levelet írtunk dr. Puskás Tivadar polgármester úrnak, hogy törvény által biztosított jogával élve minősítse Popgyákunik kinevezését Szombathely Megyei Jogú Város érdekével ellentétesnek, és erre való hivatkozással függessze fel a képviselő-testület határozatát. Frakciónk a szavazáskor nem-mel szavazott.

Polgármester úr sajnos nem tájékozódott eléggé, túlságosan megbízik azokban, akik tanácsokkal látják el, és személyi javaslatokat tesznek számára. A szombathelyiek joggal várnák el, hogy dr. Puskás Tivadar személyéhez lojális, általa is tisztességesnek, becsületesnek tartott emberek kerüljenek a város élete szempontjából legfontosabb pozíciókba. Az emberek Puskás Tivadarnak szavaztak bizalmat, és nem a Marton-Molnár-Szakály trió ámokfutásának.

Elkeserítőnek tartjuk, hogy a Fidesz választási kampányában dolgozó, a Marton-Molnár-Szakály trióhoz lojális személyeket munkájukért és hűségükért közpénzből fizetik ki.

Bízunk benne, hogy városunk polgármestere újra napirendre tűzi a Szova Zrt. igazgatósági elnökének megválasztását, és új jelöltre tesz javaslatot.

dr. Czeglédy Csaba
frakcióvezető
szombathelyifrakcio.blog.hu


Időközben a Fidesz is reagált, íme az ő válaszuk.


Sajtóközlemény

A Szova Zrt. igazgatósági elnökének megválasztása kapcsán az MSZP-SZTKE frakció módosító javaslattal nem élt, az előterjesztéssel kapcsolatban kifogást a Közgyűlésen nem emelt. Czeglédy Csaba frakcióvezető csupán a döntés meghozatalát követően, utólag durva, otromba hangnemű sajtóközleményben tiltakozik Dr. Popgyákunik Péter kinevezése ellen.

Az MSZP-SZTKE frakció egyetlen célja a zavarkeltés. Ötmilliárdos kötvény kibocsátásával lehetetlen helyzetbe hozták a Szova Zrt-t. Az általuk milliárdos nagyságrendben megvásárolt ingatlanok hasznosíthatatlanok. Dr. Horváth Attila, az MSZP városi elnöke a SZOVA Zrt. jogi képviselőjeként milliós megbízási díjakat vett fel az ingatlanok adásvételi szerződésének ellenjegyzéséért, és a több százmilliós vételár állítólag napokat parkolt a szocialista városi képviselő letéti számláján.

A kérdés csupán az, hogy a szocialisták részesültek-e a letéti számlán elhelyezett közpénzek kamataiból?

Érthető ezek után, hogy az MSZP prominensei tartanak dr. Popgyákunik Péter kinevezésétől, hiszen személye garancia arra, hogy a korrupciós ügyek azonnali kivizsgálására sor kerül, és a felelősök elszámoltatása megtörténik.

Szakály Gábor sk.
Frakcióvezető
Fidesz-KDNP önkormányzati frakció


Az MSZP reagált a reagálásra.


Megdöbbentő, hogy a Fidesznél a napi rutin részévé vált az emberek megvezetése.

Szakály Gábor fideszes frakcióvezető úgy emleget a múltban esetleg megtörtént ügyeket a SZOVA Zrt.-vel kapcsolatban, hogy két éve a SZOVA felügyelőbizottsági elnöke Marton Zsolt - a Fidesz korábbi frakcióvezetője, jelenlegi alpolgármester. Marton által vezetett felügyelőbizottság büntető feljelentés megtétele nélkül zárta le a Kovács Előd, korábbi vezérigazgató ideje alatti események vizsgálatát, amelyekbe beletartozott Horváth Attila városi képviselő, korábbi SZOVA jogi képviselői tevékenysége is.

Marton vezette felügyelőbizottság vagy elhallgatta bűncselekmények alapos gyanúját, vagy utólag akar olyan látszatott kelteni a Fidesz, hogy bűncselekmények történtek a SZOVA Zrt.-nél. Mindkettő bűn.

Az MSZP – SZTKE frakció Popgyákunik kinevezése ellen a "nem" szavazattal tiltakozott a zárt ülésen, illetve tiltakozásunknak a közvélemény bevonásával adunk most hangot.

Bízzunk benne, hogy a talpig becsületes Popgyákunik–Marton duó soron kívül megvizsgálja, hogy történhetett-e korrupcióra kísérlet a Fraknó utcai beruházás ügyében. Várjuk a magyarázatot, hogy a SZOVA Zrt. igazgatósága miért húzta az időt ezen közbeszerzési ügyben való döntés kapcsán.

Reméljük a Popgyákunik–Marton duó segíteni fogja a rendőrség folyamatban lévő nyomozását azzal, hogy elkezdenek gondolkodni, vajon ki lehetett az a személy, aki végiglátogatta a legjobb ajánlatokat tevő cégeket 10%-os "jutalékot" követelve, és vajon ez a személy kinek a megbízásából járt el. Ha gondolkodásuk eredménnyel jár, kérjük, azonnal értesítsék a rendőrséget és a nyilvánosságot, ezzel is segítve a korrupció elleni harcot.

Továbbra is kérjük dr. Puskás Tivadar polgármestert, hogy Popgyákunik kinevezését a törvény adta jogával élve nyilvánítsa az önkormányzat érdekével ellentétesnek, és kérjük, tegyen új jelöltre javaslatot.

A város érdeke, hogy dr. Puskás Tivadar megállítsa a Marton–Molnár–Szakály trió ámokfutását.

Dr Czeglédy Csaba
frakcióvezető
MSZP - SZTKE


A Jobbik is beszállt a meccsbe.

SZOVA és a Lottó ötös!

Érdekes és megmagyarázhatatlan döntést hozott zárt ülésén városunk fideszes többsége akkor, amikor az elmúlt héten a SZOVA igazgatóságának elnökévé dr. Popgyákunik Pétert választotta. Utánajárva az új elnök életrajzának, rájöttem, hogy a kinevezés mögött valószínüleg az állhat, hogy így talán közelebb kerül a SZOVA a lottó ötöshöz, melyre az elmúlt évek felelőtlen költekezései, kötvénykibocsátásai miatt nagy szüksége is lenne,- ugyanis a fideszes politikusok jogi képviseletét ellátó ügyvéd szerencsejáték kirendeltséget is üzemeltet. A Jobbik szombathelyi szervezete úgy véli: ha már mindenképpen a SZOVA-val képzeli el a jövőt az új városvezetés, úgy egy arra alkalmas, komoly gazdasági tapsztalattal és nem politikai hátszéllel rendelkező vezetőt kellett volna a cég igazgatóságának élére kinevezni.

Balassa Péter
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Szombathelyi Szervezet
elnök

Kapcsolódó

2010.10.28. 14:20

Új fejlemény – Vígh Gábor vagy Popgyákunik Péter lesz a SZOVA vezére

/ közélet 8 hsz. 1 kapcs. /
Javítanunk kell tegnapi jóslatunkat, Horváth Zsolt valószínűleg mégsem kerül vezető beosztásba a SZOVÁ-nál.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata