NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2014

Bemutatták a szombathelyi baloldal képviselőjelöltjeit

Hat szervezet támogatja a szombathelyi baloldal képviselőjelöltjeit. Be is mutatták őket.

Az Éljen Szombathely Egyesület, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Szolidaritás hónapokig egyeztetett, amíg összeállt a szombathelyi képviselőjelöltek listája, és a közös program – mondta Czeglédy Csaba kampányfőnök a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Jelöltek, ígéretek

Jó sokan sorakoztak fel az épület előtt, később kiderült, hogy elől a jelöltek állnak, mögöttük pedig több támogatójuk, akik ezzel a jelenléttel is ki akarták fejezni szimpátiájukat. Czeglédy annyit mondott bevezetőként, hogy nekik nem kell elbújniuk egy iroda mélyére, a szabadban is vállalják magukat.

A csapat
fotó: Vágvölgyi Bálint

A jelöltek bemutatása Ipkovich Györgyre maradt, aki – mint korábban megírtuk

2014.06.11. 07:38

Ipkovich György újra a helyi porondra lépett

/ közélet 64 hsz. 1 kapcs. /
Szombathelyen az MSZP elsőként nevezte meg polgármesterjelöltjét, aki olyan összefogást akar, ami túllép az ideológiákon és a pártokon. Interjúnk.
– a baloldal közös polgármesterjelöltje. Minden jelölthöz fűzött néhány mondatot, lássuk ezt, röviden.

Jandrasits Anikó (MSZP, 1. vk.) vállalkozó, az út- és járdafelújításokat tartja fontosnak, és azt, hogy Kámonnak legyen egy közösségi klubja. Bokányi Andrienn (MSZP, 2. vk.) 26 éves bölcsész, jelenleg közgazdaságtant tanul a NyME-n. Fő célja az Éhen Gyula tér átépítése és a Neumann iskola felújítása.

Épületek, hasznosítások, felújítások

Dr. Horváth Attila (MSZP, 3. vk.) ügyvéd, jelenleg is képviselő, ő óvodát és bölcsődét szeretne a választókerületébe. Horváth Soma Ádám (MSZP, 4. vk.) a Derkovits lakótelep közbiztonságán javítana, újra életre hívná a lakótelepen a városőrséget. Egy amatőr színházi társulat vezetője volt.

A jelöltek egy csoportja
fotó: Vágvölgyi Bálint

Dr. Czeglédy Csaba (MSZP, 5. vk.) eddig 12 évet töltött a közgyűlésben, volt képviselő, alpolgármester, frakcióvezető. Ő is út és járdafelújításokban gondolkodik, és megígéri, hogy évente felújít egy-egy parkolót, játszóteret. Kopcsándi József (MSZP - Éljen Szombathely!, 6. vk.) szintén utakat, járdákat újítana fel, és hasznosítaná a volt Latex épületet és a régi városi strand területét. Nyilatkozata szerint emelt fővel áll az emberek elé, és elítéli a morális, erkölcsi válságot, amibe a város került.

Németh Róbert (DK, 7. vk.) vállalkozó, a Falco-gyárral kapcsolatos problémákat rendezné és vállalkozásokkal töltené fel az ipari park üres helyeit. Singer Krisztián (MSZP, 8. vk.) közgazdász hallgató a NyME-n, kitakarítaná a belvárost, a turizmust és a kereskedelmet fejlesztené. Kelemen Krisztián (DK, 9. vk.) vállalkozó, Pavelkovics László hagyományait folytatná, az utca- és járdafelújítások mellett hasznosítaná a volt Szentgyörgyi iskola épületét.

Gyebrovszki nyomában

Bogács László (Együtt – Szolidaritás, 10. vk.) az önkormányzati bérlakásokat tenné rendbe, és a cipőgyár területét hasznosítaná. Vörösné Budai Mária (DK, 11. vk.) szintén a járdákat és utakat célozná meg, és újjáépítené az Aranypatak hídját. Dr. Scheid Sándor (Éljen Szombathely!, 12. vk.) orvos, urológus, megfelelő színvonalú járóbeteg ellátást szeretne a városban, biztonságos járdákat és kivilágított bicikliutakat.

Három hölgyjelöltjük van
fotó: Vágvölgyi Bálint

Dr. Nemény András (MSZP, 13. vk.) régi motoros, volt országgyűlési képviselő, volt városi képviselő, frakcióvezető. Ő indul a nemrég elhunyt Gyebrovszki János volt körzetében, kiderült, erre még Gyebrovszki kérte meg. A volt képviselő programjáét folytatva fedett buszvárókat szeretne, és csökkentené a SZOVA Jászai utcai telephelyének zaját.

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!, 14. vk.) szintén volt már képviselő, ő is járdákat, közterületeket újítana fel, és a jelenleginél jobban támogatná a civil szervezeteket.

Komplett tervük is lesz

A végére maradt Ipkovich György , aki annyit mondott, hogy 1990 óta dolgozik a városért, volt képviselő, polgármester. Bízik a jelöltekben, akik hatékonyan, tisztességgel dolgoznak majd. Kijelentette, ki kell takarítani, tisztába kell tenni a várost, fizikai és morális értelemben is. Emelt fővel tudják vállalni a következő ötéves ciklust, és ez nem is olyan kis dolog mostanában – mondta.

Ipkovich György, az előtérben Czeglédy
fotó: Vágvölgyi Bálint

A végén Czeglédy még elmondta, hogy rövidesen nyilvánosságra hozzák a közösen induló hat szervezet programját, ami részletes fejlesztési tervet is tartalmaz. Mert ők úgy gondolják, hogy nem elég annyit mondani: folytatjuk, azt is meg mutatni, mit szeretnének tenni, mire számíthatnak tőlük a választópolgárok.

Kapcsolódó

2014.06.11. 07:38

Ipkovich György újra a helyi porondra lépett

/ közélet 64 hsz. 1 kapcs. /
Szombathelyen az MSZP elsőként nevezte meg polgármesterjelöltjét, aki olyan összefogást akar, ami túllép az ideológiákon és a pártokon. Interjúnk.

Hozzászólások (22)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
zuckerpopo: K*r*kp*r*s v*r*sn*k br*ng*s f*t*r j*r, n*m *rt*m * t*lt*k*z*k*t....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
mikrobi: * m*nk*v*z*t* f*l*l*s*g*, t*dn** k*ll*t v*ln* h*gy n*m *ng*d* r*...
Húsz tonnás markoló szakadt pincébe Szombathelyen