NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Egyéb

Megfagyás előtti utolsó sóhajtás

A hatalom nem reagál a levélre, magára hagyta a nehéz sorsú családot.

Levelet kaptunk a Magyar Szociális Fórumtól (MSZF), amely azt tudatta, hogy a Miniszterelnöki Hivatal közömbös maradt annak a nyolcgyermekes, köztük hat kiskorú gyermekes zalatárnoki családnak a sorsa iránt, amely többek között tűzifát kért, hogy fűthessen.

Mint írják, Váradi Lászlóné szeptember 25-én nyílt levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy ők is részesülhessenek azokban a támogatásokban, amelyeket mások megkapnak. Szociális tűzifa, iskolatámogatás, óvodatámogatás, letelepedési támogatás, mivel Zalatárnokon a rendszeres gyermekvédelmi támogatáson kívül semmit nem kapnak, annak ellenére, hogy halmozottan hátrányos helyzetűek. A MSZF továbbította a levelet, de nem történt semmi.

Otthon melege
fotó: infafoto.hu

A panaszos levelére nem érkezett válasz a Miniszterelnöki Hivataltól, helyette a "Tájékoztatási és Módszertani Osztály munkatársai" aláírással a következő név nélküli választ kapta a Magyar Szociális Fórum: "Kérjük javasolják az érdeklődő hölgynek, hogy kérésével forduljon országgyűlési képviselőjéhez, aki 2018-tól Vigh László. Üdvözlettel: Tájékoztatási és Módszertani Osztály munkatársai.”

A családanya még aznap levelet írt Vígh Lászlónak, de kérelme süket fülekre talált. A Fidesz országgyűlési képviselője még csak nem is reagált rá.

Szombaton a következő levél érkezett Váradi Lászlónétól az MSZF címére: „Az idén sem lesz szociális tűzifa a zalatárnoki hivatalban. Sajnos a hideg idő (tél) miatt az alvállalkozók leállnak munkájukkal, így csak tavasszal tudunk ismét dolgozni, ezért elég nehezen élünk. Ami kis jövedelmet kapunk, kevés a megélhetésre és a rezsi költségre. Sajnos fát nem tudunk venni, hat kiskorú gyermek van a háztartásunkban, legjobban most tűzifára lenne szükségünk, mert van egy légcső asztmás és egy Krupp kóros unokám. Tisztelettel kérem, ha valaki tud nekem és családomnak tűzifával segíteni, vagy bármilyen segítséget elfogadunk, előre is köszönöm, aki elolvassa levelem, maradok tisztelettel, egy csalódott családanya”.

Tiltások és taszítások
fotó: geomania.hu

A MSZF honlapján olvasható az anya levele Orbán Viktorhoz:

"Tisztelt Miniszter Elnők Úr, Orbán Viktor!

Alulirott: Váradi Lászlónè (Farkas Erika)

Végső elkeseredésemben fordulok önhöz, én egy nyolc családos édesanya vagyok, Komárom Esztergom Megyéből költöztem Zala megyébe 2017 februárjában, én és párom, kislányom, aki tizenegy éves, hatodik osztályos, fiam felesége és négy gyermeke valamint nagylányom, vejem és tizenkilenc hónapos gyermekük.

Jelenleg Zalatárnok, Oroklán utca 11. szám alatt lakom családommal egy udvarban. Fiam és vejem a Zalaegerszegi Zalaco Kft-nèl egy alvállalkozónál dolgoznak, napi bejelentéssel, én és párom a Zalaegerszegi teszt pályán (mint tereprendezők) dolgozunk egy alvállalkozónál szintén napi bejelentéssel. Három unokám Gellénházai óvodába jár, lányom a Baki iskolába, nyolc éves unokám Lenti bentlakásos iskolába jár viselkedése miatt, mivel a nevelési tanácsadó enyhe fokú fogyatékosságot állapított meg nála. Mielőtt Zalatárnokra költöztünk, Kányavár településen laktunk ott több támogatásban részesültünk.

Például szociális tűzifa, iskolatámogatás, óvodatámogatás, letelepedési támogatás. Itt, Zalatárnokon a rendszeres gyermekvédelmi támogatáson kívül semmit nem kapunk, pedig halmozottan hátrányos helyzetűek vagyunk, amit a hivatal állapított meg. Ennek ellenére nem kaptunk tavaly szociális tűzifát, elutasították azzal az indokkal, hogy nem igényelték meg. Oroklánban több szegény család lakik, ők sem kapnak. Idén iskola és óvodakezdésnél is elutasítottak, míg más falukban adtak iskoláztatási támogatást. Kértünk telepedési támogatást, szintén elutasították, míg más falukban ezt mind igénybe lehet venni. A zalatárnoki hivatal semmit nem segít, az EU-s gyermekcsomagot sem kapjuk. A Gyermekjóléti szolgálat jár Oroklánba, egy két családnak visz élelmiszer csomagot, mi ebben se részesülünk.

Itt érzem a megkülönböztetést, pedig tisztán, rendezetten járnak gyermekeink iskolába, óvodába, és otthonunk is tiszta és rendezett, dolgozunk is, mégis elég szociális a helyzetünk. Amit keresünk, elmegy élelemre és a rezsiköltségre.

Tisztelettel kérem a Tisztelt Miniszter Urat. Orbán Viktort, hogy szíveskedjen nekem és családomnak segíteni ,hogy a Zalatárnoki hivatal és a Gyermekjóléti illetve családsegítő szolgálat helyesen járnak-e el, hogy minden támogatásból kihagynak, hat kiskorú gyermek van a családban. Előre is köszönöm, ha ebben is tud segíteni Tisztelt Miniszter Elnök Úr Orbán Viktor! És köszönöm, hogy elolvassa egy aggódó és csalódott édesanya levelét!

Maradok Tisztelettel:

Váradi Lászlóné

Kelt:Zalatárnok: 2019 09.24"

Semmi nem történik
fotó: infostart

És nem történt semmi.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: T* v*gy *z *d**t*, m*g m*g b*lf*sz *s, m*rt *gy r*g*szk*dsz * f*...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
miki1950 : * f*ls*r*lt*k*n t*l *z l*sz m*jd * l*gn*gy*bb g*nd, h* m*g*nk*zb...
Ungár: Hende Csabának fontosabb a Fidesz akarata, mint a szombathelyiek munkahelye
fucking: N*r*ncsh*rny*! * h*ll*d*kr*bl*sn*l n*m v*lt*l f*lh*b*r*dv*?...
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat
nyugat1: k.b. 9 m*ll** v*r*ssz*k*rt* *rsz*g* v*gy*nk,j* *s j* p*r b*rk**....
Az ötből csak négy vakcinát tud nyugodt szívvel ajánlani Zacher Gábor
gpszycho: S*g*t*k: *n m*g s*s*m sz*v*zt*m * f*d*szr*....
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat