NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Az MSH-hoz hozzávágtak még 102 milliót - egymilliárdot pedig a Markusovszky Kórház kapott

De megújul az oladi iskola uszodája is, és egészen Vasszécsenyig kerekezhetünk. Mindezt a Magyar Közlönyből mazsoláztuk ki.

Tegnap megjelent Magyar Közlöny legújabb száma, amely több jó hírrel is szolgál a szombathelyi és környékbeli beruházásokkal kapcsolatban.

Kezdjük máris a legnagyobbal. Több mint egy milliárdot, pontosan

1 032 986 784

forintot kap a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház. Mégpedig eszközfejlesztése. A kórház így modernebbre cserélheti a CT- és MRI-berendezéseit. Az intézmény ezzel egyrészt energiatakarékosabban működhet majd, másrészt pedig korszerűsítheti eszközparkját.

Hamarosan új CT érkezik a gépparkba
fotó: Mészáros Zsolt

Energiatakarékosabb lesz az oldai iskola uszodája is. Erről is döntött a kormány. Az iskola 166 millió központi pénzt kap, amellyel a hő- és villamosenergia előállítását teheti gazdaságosabbá. A Közlöny tájékoztatása szerint napelemes rendszer épülhet ebből a pénzből, amivel akár az uszoda teljes energiaigényét elő tudják állítani.

Újabb kerékpárútszakasz épülhet

Vasszécseny belterületén 857 méter bicikliutat építhet a település, becsatlakoztatva ezt a Szombathely–Táplánszentkereszt szakaszba. A tervezésre és kivitelezésre az állam 196 524 436 forintot hagyott jóvá a településnek.

102 millióval többet kap az MSH-átépítés

Korábban a kormánytól 685 millió forintot kapott Szombathely a Sportház átépítésére. Ezt most megtoldotta a kormány, így összesen most pontosan 787 750 000 forintot kap a város az intézmény megújítására.

Összességében kevesebb pénz lesz az M85 és M86-os utakra

A Közlöny tájékoztatása szerint változtak az M85-ös és M86-os utak - összesen 71,6 kilométer hosszú - Győr és Szombathely közti szakaszainak támogatásai is. Ugyan a Közlekedés Operatív Programban a korábbi 599 315 458 forintot 658 658 307 forintra módosították, ám az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban a 148 445 289 forintos támogatást 69 948 947 forintra mérsékelték. Így a projekt összesen 19 153 493 forinttal kap kevesebbet az új kiírás alapján.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : *g*n. L*t*m h*gy v*sz*ly*s. N*k*d *s m*g*rt*tt. ...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi
eheti: H*gy *z*k *s t*dj*k t*n*lm*ny*zn* * r*z*rv*t*m*k l*k**n*k m*s*s ...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
eheti: T*ss*k f*gy*szt*n* v*l*m* h*v*s*t. V*gy *gy sz*l*t d*nny*t. ...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi
fgzb: Szt*ny*szl*v n*m*ly*n r*g*n m*g *zt k*l*sny*k*v*k*n gy*k*r*lt* k...
Kólacirkusz: Sztanyiszlav Csercseszov válasza Cristiano Ronaldónak
edmond: "M* f*ly*k *tt Gy*ngy*s*n" - *gy*n*z j*t*tt *sz*mb* n*k*...
Felfegyverkezve érkezett a gyöngyösi polgármesteri hivatalba: meg akarta ölni a polgármestert és a teljes városvezetést