NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Az MSH-hoz hozzávágtak még 102 milliót - egymilliárdot pedig a Markusovszky Kórház kapott

De megújul az oladi iskola uszodája is, és egészen Vasszécsenyig kerekezhetünk. Mindezt a Magyar Közlönyből mazsoláztuk ki.

Tegnap megjelent Magyar Közlöny legújabb száma, amely több jó hírrel is szolgál a szombathelyi és környékbeli beruházásokkal kapcsolatban.

Kezdjük máris a legnagyobbal. Több mint egy milliárdot, pontosan

1 032 986 784

forintot kap a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház. Mégpedig eszközfejlesztése. A kórház így modernebbre cserélheti a CT- és MRI-berendezéseit. Az intézmény ezzel egyrészt energiatakarékosabban működhet majd, másrészt pedig korszerűsítheti eszközparkját.

Hamarosan új CT érkezik a gépparkba
fotó: Mészáros Zsolt

Energiatakarékosabb lesz az oldai iskola uszodája is. Erről is döntött a kormány. Az iskola 166 millió központi pénzt kap, amellyel a hő- és villamosenergia előállítását teheti gazdaságosabbá. A Közlöny tájékoztatása szerint napelemes rendszer épülhet ebből a pénzből, amivel akár az uszoda teljes energiaigényét elő tudják állítani.

Újabb kerékpárútszakasz épülhet

Vasszécseny belterületén 857 méter bicikliutat építhet a település, becsatlakoztatva ezt a Szombathely–Táplánszentkereszt szakaszba. A tervezésre és kivitelezésre az állam 196 524 436 forintot hagyott jóvá a településnek.

102 millióval többet kap az MSH-átépítés

Korábban a kormánytól 685 millió forintot kapott Szombathely a Sportház átépítésére. Ezt most megtoldotta a kormány, így összesen most pontosan 787 750 000 forintot kap a város az intézmény megújítására.

Összességében kevesebb pénz lesz az M85 és M86-os utakra

A Közlöny tájékoztatása szerint változtak az M85-ös és M86-os utak - összesen 71,6 kilométer hosszú - Győr és Szombathely közti szakaszainak támogatásai is. Ugyan a Közlekedés Operatív Programban a korábbi 599 315 458 forintot 658 658 307 forintra módosították, ám az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban a 148 445 289 forintos támogatást 69 948 947 forintra mérsékelték. Így a projekt összesen 19 153 493 forinttal kap kevesebbet az új kiírás alapján.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: *kk*r *d*z*m m*g*gysz*r, m*rt l*t*m, *lk*r*lt* * f*gy*lm*d*t: &...
Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen
f0r3wer: N*m *g*z*n *rt*m * h*zz*sz*l*st. M*t*l l*nn*k V*K*G*R? *l*v* * p...
„Nem olyan nagy szám, de sajnos nekünk ezt kell csinálni” – Bepattantunk a szombathelyi kukások mellé
demoktatorovm: *tt cs*k * p*l*nk* sz*nt, *m* cs*l*d*k*t *s k*pcs*l*t*k*t t*sz t...
Itt az első európai ország, ahol szabad marihuánát termeszteni és fogyasztani
demoktatorovm: Sz*v*l *kk*r m*g*scs*k * F*d*sz sz*m*r* k*sz*lt *z * sp*rtk*mpl*...
Hende Csaba vezetésével mintegy hatvanan indultak Szombathelyről a Békemenetre
Torkosborz: *zz*l *gy*t*rt*k. S*jn*s *v*k *t* n*m *rr*l sz*l *z * n*p, *m*r*...
Hende Csaba vezetésével mintegy hatvanan indultak Szombathelyről a Békemenetre