NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Moziba, színházba hamarosan lehet menni, de továbbra is marad az idősek vásárlási sávja

A veszélyhelyzet megszüntetéséről június 16-án szavaz az Országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség.

A kormány benyújtotta veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt - közölte ma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta, a járványügyi készültségben is működni fog az operatív törzs, a tiszti főorvosnak mindazok a jogosultságai, amelyekkel intézkedéseket tehet, biztosítottak lesznek. A legfontosabb változás az, hogy a rendeleti törvényalkotás megszűnik, csak az országgyűlés alkothat törvényeket. Mint mondta, felelőtlenség lenne a járványügyi készültséget nem fenntartani, mert mindenki azt jósolja, hogy második, harmadik hulláma is lehet a járványnak.

Közölte azt is, hogy a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, de az általános korlátozások megszűnnek, így a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után. Erről június 16-án szavaz az országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség. A védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket az operatív törzs vizsgálja, ezekben nincs változás. A védett vásárlási idősáv fennmarad, ennek időtartamát az operatív törzs szabályozza.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés