NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Átírjuk a történelmet egy lógófülűvel

Szörfölhetünk egy kanapén és a sebességre is szükségünk lesz. Heti moziajánló.

A hét az adaptációk premierje lesz. ’60-as évekbeli rajzfilmsorozat egészestét 3D-s változatát na és az autós játékok Donját, a Need for Speed-et is megkapjuk mindkét szombathelyi mozi gyöngyvásznára.

A történelmet kutyák írják

Mr. Peabody és Sherman kalandjai – Mr. Peabody ugyan egy beagle, de a valaha élt legokosabb élő organizmus a Földön. A mozifilm egy, az 50-es évek végén indult rajzfilmsorozaton alapul, ahol főhős kutyánk Sherman barátjával együtt úgy próbálta megtanítani a tévénéző gyerkőcöket a történelmi tényekre és fordulatokra, hogy egy időgéppel visszautaztak az adott korba, majd ott testközelből élték át azt. A mozifilm nagyjából ugyanennyit ígér, bár mindezt egy hosszabb időkeretbe sűrítve, és a különböző történelmi korokat egymásután fűzve. A DreamWorks sokat vár ettől a filmtől, bár számukra az év igazán nagy durranása valószínűleg az Így neveld a sárkányodat 2 lesz, az IMDB így is nagyon kedvező 7,1/10-es osztályzatot adott az animációnak. A film rendezője egyébként az a Rob Minkoff, aki 1994-ben másodmagával a rendezői székben ülve követte el az Oroszlánkirályt, továbbá a Stuart Little, kisegér első és második részét is jegyzi. Egész jó ajánlólevél.

Csak le ne trafizzák

Need for Speed – Volt már olyan film, ami játékadaptáció, és jól sült el? Lego kaland! Na, jó, de számítógépjáték? Tomb Raider! Vegyük magunkat komolyan és valljuk be, hogy a játékok nem feltétlenül azért lesznek népszerűek, mert filmes természettel bírnak és így szórakoztatnak, hanem azért, mert interaktívak. Naugye! Hát sajnos pont hogy az interaktivitás elveszítésével lesz a mozi unalmas, vagy éppen varázsát vesztett, mert kiveszik belőle az az izgalom, amit a konzolnál ülve a mi irányításunk állít elő. A Need for Speed az újabb próbálkozás arra, hogy ezt a tételt cáfolják - sikertelenül. Bár akit a benzingőz megcsapott, annak ez a film úgyis már a „nagyonvárós” kategóriában van, a többiek pedig tartsák be a megfelelő sebességkorlátozást és gondolkodjanak el a jegyvásárlás előtt, hogy miért is kapott a film a Rottenen mindössze 24%-ot a kritikusoktól.

Csak nézünk, mint a kanapén

Couch Surf – 10 kisfilm, így áll össze Dyga Zsombor függetlenfilmje. A filmet már múlt héten elkezdte vetíteni néhány mozi, hozzánk azonban csak most ért el. Az eddigi országos eredmények alapján az első hétvége után a filmet alig nézték meg 1500-an, ami a viszonylagos gyenge reklám és még gyengébb trailer után nem is csoda. Azért aki szereti a kissé szokatlan szerkezetben legyártott filmeket, az ne vacilláljon, nézze meg, hogy tíz kanapé története mennyire tud egymástól eltérően alakulni!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

gaful: N*gy*n h*ly*s *z,*m*t *rsz! Gr*t*l*l*k! T*nyl*g * t*bb* m*g cs*...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
zoll11: * têny *z, h*gy s*m* h*l*nd* *mb*r(h* n*ncs *ly*n, v*gy *ly*n p*...
Feljelentette Rogánékat Hajnal Miklós
demoktatorovm: 1. *nfl**nz* *ll*n v*n b*rk* *lt*l b*sz*r*zh*t* v*d**lt*s, t*h*t...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
fgzb: B*kr*s L*j*s *r*s**t m**g *lv*s*m *z *l*t *s *r*d*l*mb*n. J* ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
demoktatorovm: Cs*k *zt t*d*m n*k*d *j*nl*n*: https://www.p*rtf*l**.h*/g*zd*s*...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor