NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Motorshow Szombathelyen, felvonulással

A Family Center parkolójában tartottak látványos és hasznos rendezvényt a Szombathelyi Motorosok KE tagjai. Videónk a motorshowt, műszaki mentést és a felvonulást is rögzítette.

A két keréken közlekedők biztonságára helyezte a fő hangsúlyt a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület, amikor megszervezték a második Motoros és Balesetmegelőzési Napot, a Family Center segítségével. Kb. 150 motor állt a parkolóban és lényegesen több nézője volt az egymást követő bemutatóknak. A vezetéstechnikai pályán jellemzően rutinos motorosok mérettették meg magukat, később pedig ők is megnézhették a streetfighter Gergely Sanyi motorshow-ját. Videónkban ebből is ízelítőt nyújtunk.

Összefoglaló a motorosnapról - videó

A baleseti szimuláció ezúttal is élethűre sikerült, köszönhetően a roncsoknak, a sérülésekkel ellátott vöröskereszteseknek és a mentők, tűzoltók bevonulásának és munkájának. A vezető mentőtiszt folyamatosan kommentálta a látottakat és hasznos tanácsokat kaphattak a nézők arról, mit tegyenek baleset esetén. A 104-es szám tárcsázása és bemutatkozás után el kell mondani, mi történt, hol történt és hány sérült van, valamint nagyjából azt, milyen jellegű sérüléseket látott a bejelentő. Ez alapján küldi a diszpécser a segítséget.

Az autók feldarabolása és a sérültek kiszabadítása után a nézők is kipróbálhatták a feszítővágó gépeket és néhányan ekkor döbbentek rá, hogy ezzel sem gyerekjáték az autók szétvágása. A napot motoros felvonulás zárta, a motorosok rendőri felvezetéssel tettek egy nagy kört Szombathelyen.

Kapcsolódó

2010.09.07. 14:08

Motorosnap felvonulással és mentési bemutatóval - Videóval

/ életmód gal. 9 hsz. 1 kapcs. /
Nem csak a motorosoknak, de a nézőknek is tanulságos volt a Family Center parkolójában megrendezett, bemutatókkal fűszerezett színes program, ahol mindennek köze volt a motorokhoz, motorosokhoz.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: * 7. p*ntr* r**g*ln*k: *n n*m f*z*t*m *z*k*t. M*n*szt*r*ln*ks*g*...
2022-ben sem adja vissza a településeknek a kormány a gépjárműadó-bevételeit
joska01: N*gy*n j* l*sz! K*sz*nj*k,n*gy sz*ks*g v*lt m*r r*!...
Május végére elkészül az M8-as Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakasza
busman: Ksh sz*r*nt 2016-b*n *s k*sz*lt * k*v*d. *rd*kl*dn*k: m*rr* j*rt...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
fgzb: ...m**l*tt *nb*r*sk*d*s l*sz *tt! ...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
fgzb: *lm*h*tn*l m*r * j* b*d*s p..cs*b*!...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat